Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indirdiklerini açıklamıştı. KDV indiriminin ardından TMO'da 99 liraya satılan 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı da 92,5 liraya düştü.

CHP’Lİ BAŞKAN KUYRUKTA BEKLEYEN VATANDAŞLARI GÖRÜNTELEDİ

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem Niğde’de Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından KDV indirimiyle fiyatı 92,5  liraya düşen 5 litrelik yağ ve pirinçten alabilmek için soğuk havaya rağmen uzun kuyruklar oluşturan vatandaşları görüntüledi.

image small

“İKTİDAR UTANMALI”

İktidarın vatandaşı ucuz yağ kuyruklarına mahkum ettiğini ifade eden CHP’li Erhan Adem, duruma tepki gösterdi. Erhan Adem şunları söyledi:

"Bugün TMO'nun önündeyiz. Bu vatandaş, yağ ve pirinç kuyruğunda. Ucuz yağ ve pirinç almak için -5 derecede kuyrukta bekliyorlar. Daha önce hükümet, ‘Sizin döneminizde yağ kuyrukları var, mazot kuyrukları var, akaryakıt kuyrukları var’ diyordu. İşte geldiğimiz günümüzde vatandaşlar yağ kuyruğunda. Zam geleceğini duyduklarında petrolde mazot, otogaz kuyruğunda. Taneyle domates, biber alır hale gelmişiz.  Memleketin son durumu, vatandaşın son durumu. Hükümet bu durumdan utansın biraz bence."

[old_news_related_template title="KDV indirimi yapılan ürünler neler? İşte KDV yüzde 1'e düşürülen gıda ürünleri..." desc="Enflasyonu düşürmek için temel gıdada KDV indirimi geçtiğimiz günlerde açıklandı. KDV sadeleştirme programımız kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV yüzde 1’e indirildi. KDV'si yüzde 1'e düşürülen gıda ürünlerinin listesi belli oldu. KDV indirimi uygulanan 115 kalem arasında çay, domates, ekmek ve süt yer alıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/14/iecrop/kdv-indirimi-shu_16_9_1644830879.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/kdv-indirimi-yapilan-urunler-neler-iste-kdv-yuzde-1e-dusurulen-gida-urunleri-6951757/"]

[old_news_related_template title="KDV indirimi bu yoksulluğa çare olmaz" desc="Akşam pazarlarında çıkma ürünü dahi alamayıp yere atılanları toplayanları görünce KDV’nin %1’e indirilmesinin bu manzaranın yanında anlamı kalmıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/14/iecrop/09-pazar_16_9_1644805069.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/kdv-indirimi-bu-yoksulluga-care-olmaz-6950963/"]