Son bir yılda konut fiyatlarında yaşanan yüzde 150 artış ve ev kiralarındaki fahiş talepler nedeniyle Türkiye bir barınma krizi yaşıyor.

Orta ve alt gelir grubuna mensup vatandaşların ev alması her geçen gün imkansız hale gelirken iktidar yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

2019 yılında dar gelirliler için 50 bin konut kampanyası başlatan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bu ay yeni bir kampanya başlatacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanacak sosyal konut projesinde asgari ücretli bir ailenin erişebileceği fiyat ve taksit ödemeleri olacak.

Evi olmayan ve belirlenecek seviyenin altında geliri olan kişilerin başvurabileceği TOKİ sosyal konut projesi için 81 ilde başvuru yapılabilecek.

20 yıla varan vadelerle satılacak konutların ev sahipleri kura çekimi ile belirlenecek.

Geçmişti emekliler, şehit ve gazi yakınları için ayrılan kotaya yeni evlenecekler de eklenecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak, "Önümüzdeki ay itibariyle, cumhurbaşkanımızın milletimize müjdeleyeceği, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatıyor olacağız" dedi.

HAZİNE ARAZİLERİ SATILACAK

Öte yandan, Hazine arazilerinin uygun ödeme koşulları ile ev yapımı için satılması da gündemde. Altyapısı hazır arsaların satışının hiç evi olmayanlara yapılması planlanıyor.

[old_news_related_template title="Konut fiyat artışında dünya şampiyonuyuz" desc="Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2022'nin ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülkeleri açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/30/iecrop/66_16_9_1659163563.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/emlak/konut-fiyat-artisinda-dunya-sampiyonu-olduk-2-7278355/"]