AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in eski savcı eşi Faruk Sarıoğlu, 2019’da Erzurum Aşkale’de yakalanan 1 ton 535 kilo eroin kaçakçılığı davasında ‘rüşvete aracılık ettiği’ iddiasıyla Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nce 2.5 yıl hapse mahkum edildi.

Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü söyleyen Zeybek, “Partime zarar vermek istemem” dedi. Faruk Sarıoğlu (sağ üstte).


Kararı SÖZCÜ’ye değerlendiren Emine Zeybek, 30 yıl avukatlık yaptığını hatırlatarak, “Boşuna 30 yıl bu mesleği yapmışım. Diplomamı yakasım geliyor. Art niyet arıyorum, burada bir adaletsizlik olduğu açık’’ dedi.

“Bu karardan sonra siyaseten bir yol ayrımına mı geldiniz” sorusunu yanıtlayan Zeybek, “Bu kararı verecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız” karşılığını verdi. “Biz bu mahkeme kararı doğru bulmuyoruz, sonuna kadar gideceğiz” diyen Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerekçeli karar açıklandıktan sonra Ceza Genel Kurulu’na itiraz edilecek. Bize göre hiçbir delil, belge, kayıt yok. Ortada bir rüşvet yok, para yok. Sadece karşı tarafın (savcı) ‘Bana teklif etti’ diye beyanı var. Bu beyanı ispatlayacak hiçbir delil yok. Eşim de savcılık yaptı, o tarihte de savcı. ‘Ben böyle bir şey söylemedim’ diyor. Hukukta genel kaide var; iddia sahibi iddiasını ispatlaması lazım. Allah kimsenin başına vermesin.  Mal varlıklarımızı da araştırsınlar. Rüşvet varsa malının mülkünün olması lazım.’’