Pistleri kırılarak Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Atatürk Havalimanı’nda bugün saat 16.30'da fidan dikim töreni ve İstanbul'un fethinin 569. yıldönümü kutlamaları
gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törene okullardan, kamu kurumlarından pek çok kişinin de katılması için emrivaki yapıldı.

NARİNLİ: KATILMAYIN

Birçok ilde kamu emekçilerine gönderilen mesajda törene katılmaları halinde pazartesi günü de idari izin verileceği, katılımın zorunlu olduğu bildirildi. Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Gültekin Narinli, hafta sonu böyle bir görevlendirme yapılamayacağını belirterek, kamu emekçilerine açılışa katılmama çağrısında bulundu.

CANDAN: HUKUKİ DESTEĞE HAZIRIZ

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yaptığı yazılı açıklamayla memurlara etkinliğe katılmaları için baskı yapıldığını söyledi. Konuyla ilgili her gün şikayet ve başvuru geldiğini belirten Candan, kamu çalışanlarına “Kamu yararı olmayan hiçbir projenin açılışına katılmayın. Mimarlar Odası olarak her türlü hukuki desteğe hazırız” çağrısı yaptı.



ÖĞRENCİLER SERVİSLERLE TAŞINACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir Anadolu lisesinde öğrencilere veli izin kağıdı dağıtıldı.

Bugün (Cuma) okul idaresine teslim edilmesi istenen izin kağıdının üzerinde, “29 Mayıs Pazar günü saat 13.30-17.30 saatleri arasında ‘Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fidan Dikimi’ etkinliği için düzenlenecek olan geziye velisi bulunduğumuz ……..’nın katılmasına izin veriyorum” ifadeleri yer aldı. İzin kağıdının veliler tarafından doldurulup, imzalanması istendi.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban özellikle Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kurumunda memurlara zorla etkinliğe götürülmek için baskı yapıldığını söyledi.



ADIGÜZEL: AKP'NİN GELDİĞİ SON NOKTA BU

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de bir memura gelen Whatsapp mesajını paylaşarak, şunları söyledi: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yarın Atatürk Havalimanı’nda yapılacak olan millet bahçesi açılışı için kamu personelini seferber etmiş durumda. Milletin bile ilgi göstermediği millet bahçesini, millete hizmetle yükümlü memurları taşıyarak açacaklar. AKP’nin geldiği son nokta bu.



İLGEZDİ: BAKANLIĞIN GÖREVİ BU DEĞİL

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de kendisine ulaşan şikayetleri paylaşarak, AKP’nin her etkinliğinde aynı durumun yaşandığını söyledi.

İlgezdi, “Memurlarımız artık, işten çıkarılmakla korkutularak miting meydanı doldurmaya zorlanmaktan bıktı usandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yöneticileri illerden otobüs kaldırarak, kamu personelini zorla açılışa götürüyor. Üstelik, yol, konaklama ve bir gün de idari izin verilecek. AKP iktidarı yaptığı açılışlara, düzenlediği kongrelere gelmeyen partililerinin yerini, devletin memurlarıyla doldurmaktan artık vazgeçmelidir. Bakanlığın görevi çevreyi korumak, düzenli şehirleşme ve iklim çalışmaları yapmak, açılışlara kamu personeli taşımak değil!” dedi.

[old_news_related_template title="Atatürk Havalimanı’nda flaş gelişme: İmar planı değiştirildi!" desc="İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesi yapılmak üzere yıkılmaya başlamasının ardından, en başta yapılması gereken imar planı değişikliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bugün yapıldı. İstanbul’un anayasası kabul edilen Çevre Düzeni planı delinerek 877 hektarlık havalimanı alanının 500 hektarı “Millet Bahçesi” ve “Kentsel ve Bölgesel Sosyal Altyapı Alanı” olarak düzenlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/27/iecrop/yikim-00_16_9_1653549353-1_16_9_1653659949.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ataturk-havalimaninda-flas-gelisme-once-ihale-ve-yikim-ardindan-plan-degisikligi-geldi-7159820/"]

[old_news_related_template title="Atatürk Havalimanı'nda işler karıştı" desc="Erdoğan, 29 Mayıs'ta Atatürk Havalimanı'nda Millet Bahçesi'nin temelini atacağını açıkladı. Ancak işler karıştı. Valilik ilgili birimlere acil koduyla gönderdiği yazıda, 'Proje alanında güvenlik tedbirleri henüz alınamadı. Kara-hava düzenlemesi yapılamadı. Karar alamıyoruz' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/25/iecrop/resimid_204671431_20467143_16_9_1653463512.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ataturk-havalimani-karisti-7154455/"]

[old_news_related_template title="Atatürk Havalimanı'nın pistlerini kırıyorlar, Sabiha Gökçen'in pistini 8 yıldır bitirmiyorlar" desc="Üçüncü havalimanı için ihale şartnamesine Atatürk Havalimanı'nı kapatma garantisi veren ve pistlerini kıran AKP iktidarında, İGA'nın rakibi Sabiha Gökçen'in ikinci pisti de tam 8 yıldır bitmiyor. Sabiha Gökçen'in kapasitesini iki katına çıkaracak pist inşaatını İGA'yı işleten müteahhitler yapıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/23/iecrop/basliksiz-2-1_16_9_1653298737.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/ataturk-havalimaninin-pistlerini-kiriyorlar-sabiha-gokcenin-pistini-8-yildir-bitirmiyorlar-7150815/"]