Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, rektör Prof. Dr. Naci İnci’yi protesto ettikleri için yargılandıkları davaya 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

HAKİM SALONU TERK ETTİ

Duruşmada ilk olarak avukat Ömer Kavili, usulen yargılamaya itiraz etti.

Bunun üzerine hakim, Kavili’nin güvenlikler tarafından salondan çıkarılmasına karar verdi. Karar, yazılı şekilde tebliğ edilmediği için avukatlar bu karara da itiraz etti.

Bunun üzerine hakim salonu terk etti ve salonda güvenliklerle avukatlar arasında arbede çıktı.

AVUKATLAR HAKİM HAKKINDA TUTANAK TUTTU 

Avukatlar yaşananlarla ilgili tutanak tuttu ve bu tutanağın HSYK’ya gönderileceğini açıkladılar.

Mahkeme heyeti, ifadesi alınmayan iki Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin avukatlarının davadan alınmasına ve barodan avukat atanmasına karar verdi. Avukatlara göre bu karar da usulsüz.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ AVUKAT VE MİLLETVEKİLLERİNİ İÇERİYE ALMADI

Mübaşir aracılığıyla haber gönderen hakim, duruşmaya sadece sanık öğrencileri alacağını bildirdi.

Bu duruma tepki gösteren avukatlar ve duruşmayı takip eden milletvekilleri duruşma salonuna girmek isterken güvenlik görevlilerinin engellemesiyle karşılaştı.

Duruşma salonu önünde zaman zaman milletvekilleri ile güvenlik görevlileri arasında itiş kakış yaşandı.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, hakimle tartışan avukat Ömer Kavili'nin bir sonraki duruşmalara alınmamasını kararlaştırdı.

Adli kontrol kararları ve yurt dışına çıkış yasakları devam ettirilecek. Bir sonraki duruşma ise 27 Haziran'da görülecek.

[old_news_related_template title="Boğaziçi davasında yeni gelişme" desc="Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’ya karşı protesto gösterilerinin henüz başladığı ocak ayında gözaltına alınan ve haklarında toplamda 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 29 kişinin yargılandığı dava görüldü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/02/iecrop/detay-kopya-6_16_9_1638447638.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazici-davasinda-yeni-gelisme-6803717/"]