Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Tokat'ta yapımı tamamlanan Tokat Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, açılışını yaptığı Tokat Havalimanı'na iniş yapan uçağın kokpitinden bir video paylaştı.

PİSTİN UZUNLUĞUNU SORDU

Yeni açılışı yapılan piste inen uçaktaki pilotlara pistin uzunluğunu soran Erdoğan, 2 bin 700 metre cevabını aldıktan sonra "Aslında 3'ün üzerinde olsaydı daha isabetli olmaz mıydı?" diye sordu.

"İNİŞ KALKIŞLARA UYGUN"

Atatürk Havalimanı'ndan örnek veren pilotlar ise Erdoğan'a pistin uçakların iniş kalkışına uygun olduğu yanıtını verdiler.

Erdoğan paylaştığı videoya şu notu düştü;

"Bugün resmî açılışını gerçekleştirdiğimiz, şehrimizin geleceğinin sembollerinden biri olarak gördüğümüz yeni Tokat Havalimanı’nın Tokatlı vatandaşlarımıza, milletimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama: Henüz tam atlatamadım" desc="Tokat'ta havalimanı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 'Çanakkale Köprüsü'nün açılışına muhalefeti de çağırdık, gelin beraber açalım dedik, gelmediler' dedi. Öte yandan küçük bir sağlık problemi bulunduğunu belirten Erdoğan, '18 Mart Köprüsü'nün açılışı çok şiddetli bir rüzgar altındaydı, şifayı bulduk. Henüz tam atlatamadım' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/25/iecrop/erddd1_20116865_16_9_1648230034.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogandan-muhalefete-sitem-cagirdik-gelmediler-7034238/"]