Olay dün akşam saatlerinde Sehitlertepesi Mahallesi’nde bulunan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi. İki bloklu kız öğrenci yurduna kimliği belirlenemeyen bir kişi güvenliği aşarak binanın ikinci katına çıktı.

Karşılarında tanımadıkları şahsı gören kız öğrenciler panikle çığlık attı. Kız öğrencilerin bağırtıları üzerine üst kata çıkan güvenlik elemanları alkollü olduğu öne sürülen bir kişiyi yakaladı. Olay yerine ulaşan polis ekibine teslim edilen kişinin alkollü olduğu belirtildi.

“GÜVENLİĞİMİZ YOK”

Yaşanan olay üzerine büyük korku ve panik yaşayan kız öğrenciler, bir anda kendilerini sokağa attı.

Toplu olarak ıslık çalan öğrenciler “Güvenliğimiz yok" sloganları atarak olayı protesto ettiler. Yaşanan olay üzerine yurda gelen yurt müdürü öğrencilere zanlının yakalandığını ve güvenli bir şekilde yurda girmelerini istedi. Ancak, öğrenciler yapılan uyarılara rağmen eylemlerini bir süre sürdürerek, güvenlik konusuna daha dikkat edilmesini talep etti.

Öğrencilerin saatler süren eylemi nedeniyle hareketli saatler yaşanırken, polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

[old_news_related_template title="Hekimler bir kez daha meydanlara çıktı" desc="Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) Beyaz Buluşmalarına devam ediyor. Van'da yapılan açıklamada, 'Demokratik bir ortamın olmadığı yerde sağlıktan bahsedemeyiz; sağlığın olmadığı yerde de demokrasiden. Demokrasi ve insan hakları salt sosyal ve ruhsal iyilik halimiz için değil aynı zamanda bedensel iyilik halimiz için de olmazsa olmazımızdır' ifadelerine yer verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/26/iecrop/bulusma_16_9_1648314696.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/hekimler-bir-kez-daha-meydanlara-cikti-7036099/"]

[old_news_related_template title="Avukatlardan 'çanta' protestosu" desc="Kocaeli Barosu, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adliye girişinde avukatların çantalarının aranması kararını Gebze Adliyesi'nde protesto etti. Adliye koridorunda açıklama yapan Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, 'Hukuk devletinin teminatı avukatları, olağan şüpheli olarak kabul eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/26/iecrop/avukat_16_9_1648315913.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/avukatlardan-canta-protestosu-7036119/"]