Sivas'in Suşehri İlçesi'nde üç yıl önce hizmete giren Hükümet Konağı'nda Kaymakam, protokole özel ek asansör yaptırdı. Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile ihale edilerek yaptırılan ek asansör sadece kaymakam ve konuklarını taşıyacak. İddialara göre kaymakamın corona virüs salgınını gerekçe göstererek kendine özel asansör yaptırması ilçede tepki topladı.

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 380 BİN LİRA HARCADI

Son teknoloji ile donatılan Suşehri Hükümet Konağı ve Adalet Sarayı'nda ayrıca 8'er kişilik 2 adet asansör daha bulunuyor. Yaklaşık 26 bin nüfusa sahip ilçeye bağlı 13 mahalle ve 75 köy bulunuyor.

Kaymakamlığın, Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinden yaklaşık 380 bin lira harcayarak binanın  arka cephesi dışından cam bölme içerisine yaptırdığı akvaryum tarzı asansör kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığını da gözler önüne seriyor.

Sivas Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı


"BİR TARAFTA ET, YAĞ KUYRUĞU BİR TARAFTA LALE DEVRİ"

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kaymakam Hidayet Sarı'nın kendine özel asansör yaptırmasının kamu kaynaklarının nasıl israf edildiğinin en büyük kanıtı olduğunu belirterek,

"Bir tarafta ekmek kuyruğunda, yağ kuyruğunda, et kuyruğundaki vatandaşlar diğer tarafta bir lale devri. Suşehri’nin, Sivas’ın onlarca sorunu varken kamu kaynağı özel asansöre harcanıyor.

Bir tarafta namusuyla işini yaptığı için yapılmadık bırakılmayan ‘Memur Teoman’lar diğer tarafta lükse, şatafata düşkün bürokratlar. AKP döneminin 20 yıllık özeti budur. Bu israfa son vermek bizlerin en temel görevi. Kamu kaynaklarının böylesine keyfi kullanımına izin vermeyeceğiz" dedi.

KAYMAKAM: SADECE BANA DEĞİL TÜM BİRİMLERE HİZMET VERİYOR

Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı, yaptığı açıklamada Hükümet Konağı'na ek asansör yaptırıldığını ancak asansörün kaymakama özel değil 3 ve 4'üncü kattaki tüm birimlere hizmet verdiğini söyledi.

Kaymakam Sarı, asansörün maliyetinin ise Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinden değil, İçişleri Bakanlığı'ndan talep edilen ödenekle karşılandığını belirtti. SÖZCÜ'ye ulaşan Sarı şunları söyledi:

"KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ'NDEN PARA KULLANMADIK"

"Hükümet Konağı ilk önce 3 katlı olarak planlanmış. Sonradan projeye Adalet Sarayı'da eklenince 5 kata çıkmış. Adalet Sarayı'nın ayrı girişi ve asansörü var. Kaymakamlık olarak binanın biz 3'te 2'lik bölümünü kullanıyoruz ve asansörümüz yetersiz kaldığı için sık sık arazalanıyordu. Bunun için 3 ve 4 katlara hizmet verecek yeni bir asansör ihtiyacı ortaya çıktı. Bu asansörün yapımı içinde İçişleri Bakanlığı'ndan Yazı İşleri Müdürlüğümüze özel ödenek çıkarttık. Köylere Hizmet Götürme Birliği'de ihaleyi alan firma ile protokol imzaladı ve Yazıişleri Müdürlüğümüz, gerekli parayı birliğer aktardı. Birlik bütçesinden asansör için para çıkmadı. Asansör, kesinlikle kaymakama özel değil. Binamızın 2 ve 3'üncü katlarındaki tüm birimlerimize hizmet veriyor ve ihtiyaçtan dolayı yaptırıldı."