Mersin’de yaşayan ve yıllardır beklediği atama bir türlü gerçeklemediği için bunalıma giren 26 yaşındaki Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Cihan Aslan, tabanca ile kafasına sıkarak intihar etti. İzmir'de üniversite okuyan kardeşinin yanına giderek kuryelik yapan Hasan Cihan Aslan, girdiği bunalım sonucu yaşamına son verdi. AKP’nin iflas eden eğitim politikasının yeni bir kurbanı olan genç öğretmen, Mersin Cemevi’nde sevenlerince sonsuzluğa uğurlandı.

KURYELİK YAPIYORDU

Muş'un Varto ilçesinden yıllar önce Mersin'e göç eden bir ailenin oğlu olan ve geçtiğimiz yıl babası Kamer Kamil Aslan’ı kaybeden Kırıkkale Üniversitesi mezunu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Cihan Aslan, İzmir Üniversitesi’nde okuyan kardeşi Cemal Can Aslan’ın yanına gitti.

Kiraladıkları evde kardeşi ile birlikte kalan ve bir firmada kuryelik yapan öğretmen Hasan Cihan Aslan, pazar günü gecesi İzmir’in Bornova ilçesinde odasında kafasına tabanca ile bir el ateş etti. Silah sesi üzerine odasına giren kardeşi tarafından kanlar içinde bulunan genç öğretmen, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.



MERSİN’DE TOPRAĞA VERİLDİ

2 yıldır atama hayaliyle çırpındığı belirtilen ve bu nedenle bunalıma girdiği için intihar ettiği iddia edilen Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Cihan Aslan’ın cenazesi Mersin’e getirildi. İyilikseverliği ve çevresinde son derece sevilmesiyle bilinen, boş zamanlarında da gitar da çalan Hasan Cihan Aslan için Mersin Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine katılan genç öğretmenin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Genç öğretmen, gözyaşları arasında merkez Yenişehir ilçesi Afetevler Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

[old_news_related_template title="'Atanamayan ziraat mühendisleri vale, garson, barmen oluyor'" desc="Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, sosyal medya üzerinden atanamayan ziraat mühendisleri ile bir araya geldi. Yıllarca atama bekleyen ziraat mühendisleri ya garson, ya da vale gibi alan dışı işlerde çalıştıklarını söyledi. Aksoy da, 'Tarım ülkesiyiz, kendi kendimize yetebilecek haldeyken yanlış politikalar yüzünden muhtaç hale geldik' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/26/ilay.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/atanamayan-ziraat-muhendisleri-vale-garson-barmen-oluyor-7535701/"]

[old_news_related_template title="Atanmayan öğretmenler Ankara'da eylem yaptı" desc="Ankara’da atama bekleyen öğretmenler Atatürk anıtı önünde eylem yaparak cumhuriyetin 100. yılında 100 bin atama talep etti. Sanatçı Haluk Levent de şarkılarıyla öğretmenlere destek oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/18/atama.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/atanmayan-ogretmenler-ankarada-eylem-yapti-7529652/"]