Irak’ın kuzeyinde 17 Nisan’da başlatılan Pençe Kilit harekatı olumsuz hava şartlarına rağmen kesintisiz sürdürülüyor. Harekatın devam ettiği Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınırındaki Metina Vadisi içinde yer alan Hirori bölgesinde yer altı tünellerinde gizlendikleri tespit edilen bir grup teröriste yönelik hava harekatı gerçekleştirildi.

Mehmetçiğin alan hakimiyetini sağlaması ve araziyi kontrol altına almasıyla dar bir alanda sıkışan teröristler vadiden kaçmaya çalışırken Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssünden bu sabaha karşı havalanan F-16’lar tarafından bombalandı.

Operasyonda 8 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz hale getirilirken, harekatı başarıyla tamamlayan uçaklar üs bölgesine başarıyla döndü.

[old_news_related_template title="MSB, Suriye ve Kuzey Irak'ta vurulan hedeflerin görüntülerini paylaştı" desc="Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Kuzey Irak'a düzenlenen hava harekatında vurulan hedeflerin görüntülerini paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/20/iecrop/vurdu1_21805807_16_9_1668972447-325x160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/msb-suriye-ve-kuzey-irakta-vurulan-hedeflerin-goruntulerini-paylasti-7490906/"]