Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde yaşayan ve 1942 yılında Türk silahlı Kuvvetleri’ne giren dalgıç astsubay, bir çocuk babası Halit Acul’u geçtiğimiz salı günü telefonla arayan yakınları, Acul'a ulaşamayınca evine gitti. Uzun yıllar yalnız yaşayan Acul’un evine giren yakınları salonda yerde yatarken buldukları Acul için sağlık ekiplerini çağırdı. Yapılan kontrolde yaşamını yitirdiği belirlenen Acul otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

TÜM MAL VARLIĞINI LÖSEV’E BAĞIŞLADIĞI ÖĞRENİLDİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde dalgıç astsubay olarak görev yapan Acul’un tüm mal varlığını LÖSEV’e bağışladığı öğrenildi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Halikarnas Şubesi'nden yapılan açıklamada "Bodrum Halikarnas TEMAD  üyemiz Sayın Orhan Halit Acul  hakkın rahmetine kavuşmuştur. Camiamıza ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dileriz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" denildi.

Acul’un cenazesi 28 Mart Pazartesi günü Yalıkavak Yalı Camii’nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Sandıma Mezarlığı’na defnedilecek.

[old_news_related_template title="Eski eşi ve kızını katletti, polise teslim oldu" desc="Erzurum'da, 4 gün önce eski eşi Ayşe İşlek (46) ile kızı Tuba Kızıloğlu'nu (30) bıçakla öldüren Erdal Kızıloğlu (51), bugün Emniyet Müdürlüğüne giderek cinayeti itiraf edip teslim oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/26/iecrop/oldurdu1_20123025_16_9_1648309691.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/eski-esi-ve-kizini-katletti-polise-teslim-oldu-7036028/"]