Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri Aydın, Ankara, Amasya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin, Muğla, Samsun, Yalova, Zonguldak illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda aralarında müze müdürü ve yöneticilerin olduğu 34 şüpheli gözaltına alındı. 3 şüphelinin yakalanması için ise operasyonlar sürdüğü öğrenildi.

OPERASYONDA TARİHİ ESERLER ELE GEÇİRİLDİ

Polisin operasyonunda bazı şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yaptığı aramalarda, aralarında ünlü İtalyan heykeltıraş Michelangelo’nun da eserlerinin olduğu 15 ve 18’inci yüzyıllara ait tarihi eserlerin de ele geçirildiği belirtildi.

2 POLİS MEMURU DA GÖZALTINDA

Operasyonda gözaltına alınan 34 kişi arasında, aktif olarak görevde bulunan 2 polis memurunun da bulunduğu bildirildi. Şüphelilerin 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefet , rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik suçlarından gözaltına alındıkları belirtildi. Şüphelilerin, ev, iş yeri, otomobil ve üzerlerindeki aramalarda 2 dedektör ve 1 ruhsatsız tabancanın ele geçirildi kaydedildi.

Olayla ilgili olarak şüphelilerin sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Polis uyuşturucu madde ararken tarihi eser buldu" desc="Malatya polisi, bir evde uyuşturucu ararken tarihi eser de buldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/16/iecrop/2-5_16_9_1647421124.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/polis-uyusturucu-madde-ararken-tarihi-eser-buldu-7014196/"]