ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'ın California, Palo Alto'daki mağazası önceki gün güpegündüz soyuldu.

Teknoloji şirketinin merkezinde bulunan mağazada yaşanan olay anbean kameralara kaydedilirken, çalınan iPad, iPhone ve Mac bilgisayarların maliyeti ise dudak uçuklattı.

Kamera kayıtlarında bir grup maskeli gencin masaların üzerinde tanıtım amaçlı duran cihazları çaldığı ve alarmların da devreye girdiğini gösteriyor. Fakat çalışanların müdahale etmediği anlarda mağaza içinde bulunan müşteriler, "Bir şey yapmalı mıyız" diye sorarken duyuluyor.

Fakat mağaza çalışanları ise müşterileri uyararak olayın hararetlenmesini engellemek için "Karışmayın" diyor.

Türkiye'de fiyatları 30 bin TL'lerden başlayan iPhone'ları, iPad'leri ve Mac bilgisayarları adeta talan eden hırsızların yaklaşık 35 bin dolar (yaklaşık 652 bin TL) değerinde cihazla kaçtığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis birimleri olayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Soruşturma sürüyor, henüz kimseyi gözaltına almadık fakat hırsızların 18 yaşında ya da 20'li yaşların başında olduğunu düşünüyoruz" denildi.

Türkiye'de ve Avrupa'da olduğunun aksine ABD'deki Apple mağazalarında iPhone, iPad ve hatta MacBook'lar bile herhangi bir güvenlik kordonuyla bağlı değil. Fakat Apple, bu cihazların içinde bütünleşik hırsızlık engelleme sistemi bulunduğunu açıklamıştı. Bu cihazlar mağazanın WLAN sisteminden çıktıktan sonra otomatik olarak kapanıyor.

[old_news_related_template title="Elon Musk, Apple'ın Twitter uygulamasını kaldırmayacağını duyurdu" desc="Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Apple CEO'su Tim Cook ile görüşüp Twitter uygulamasının App Store'dan kaldırılmasına dair yanlış anlaşılmaya son verdiklerini bildirdi. Musk, Twitter paylaşımında, Cook'a kendisini Apple'ın genel merkezini gezdirdiği için de teşekkür etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/01/iecrop/elon_musk-depophotos-2_16_9_1669879487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/elon-musk-applein-twitter-uygulamasini-kaldirmayacagini-duyurdu-7511014/"]

[old_news_related_template title="Apple, iPhone 15 için en iyi kamerayı istiyor" desc="iPhone 14 Pro'yu geçtiğimiz aylarda piyasaya süren Apple, çoktan bir sonraki model olan iPhone 15 için çalışmalara başladı. iPhone 15 ile ilgili sızan bilgilere göre de yeni cihaz son teknoloji ürünü bir kameraya sahip olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/30/iecrop/iphone-reuters_16_9_1669790356.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/apple-iphone-15-icin-en-iyi-kamerayi-istiyor-7508740/"]