Teknoloji devi Apple'ın satın almadan sorumlu başkan yardımcısı Tony Blevins
bir TikTok videosundaki sözleri nedeniyle kovuldu.

Blevins, videoda, 'geçimini nasıl sağlıyorsun?' diye soran TikTok’er Daniel Mac'e Adam, gülerek cevap veriyor: “Pahalı arabalarla yarışıyorum, golf oynuyorum, büyük göğüslü kadınları okşuyorum. Hafta sonlarında ve büyük tatil günlerinde çalışmıyorum.” yanıtını verdi.

Cevaplarına 500 bin dolarlık arabasından inerken de devam eden Blevins, “Ayrıca ilgileniyorsanız, gayet iyi bir diş sigortam da var.” ifadelerinde bulundu.



İLK AÇIKLAMA GELDİ

Belvins'in açıklamalarının ortaya çıkmasının ardından şirketle ilişkisinin kesildiği açıklandı. ABD basınına konuşan bir Apple sözcüsü haberi doğrularken, Tony Blevins, Bloomberg'e söyledikleri için üzgün olduğunu söyledi.

55 yaşındaki Blevins'in bu videosunun özellikle Apple'ın CEO'su Tim Cook ve COO Jeff Williams tarafından tepki gördüğü ve birçok şikayet aldığı açıklandı.

Apple, TikTok videosu üzerinden üst düzey yöneticisini kovdu

Apple'ın iPhone 14'e eklediği uydu bağlantı özelliği için Globalstar ile anlaşma imzalayan ekibin bir parçası olan Tony Blevins, şirketin maliyetlerini düşürmek için tedarikçileriyle agresif bir şekilde pazarlık yapmasıyla ün kazanmıştı.

ZENGİNLERLE ÇEKTİĞİ VİDEOLARLA ÜNLENDİ

Videoyu çeken TikTok’er Daniel Mac, ‘zengin görünen’ insanlara spontane biçimde yaklaşarak ne iş yaptıklarını, ne kadar kazandıklarını soruyor ve çektiği kısa videoları hesabında yayımlıyor. Bu sayede milyonlarca takipçisi bulunan Mac geçtiğimiz günlerde Brooklyn Beckham'ın da görüntülerini yayınlamıştı.

[old_news_related_template title="Apple kullanıcılarının iPhone 14 şikayetleri bitmiyor: Kapanıp yeniden başlıyor" desc="Eylül ayının başında yeni modellerini tanıtan Apple'ın başı iPhone 14 serisiyle dertte. Kamera sorunundan sonra şimdi de şarj şikayeti geliyor. Kullanıcılar iPhone 14 Pro'nun, kendiliğinden kapanıp açılmasıyla ilgili şikayetler bildiriyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/29/iecrop/iphone14-apple1_16_9_1664452722.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/apple-kullanicilarinin-iphone-14-sikayetleri-bitmiyor-kapanip-yeniden-basliyor-7390347/"]

[old_news_related_template title="Apple'dan Rus teknoloji şirketine darbe: App Store'dan tüm uygulamalarını kaldırdı" desc="Rus sosyal ağ VKontakte (VK)'a ait bazı uygulamalar, App Store'dan kaldırıldı. Apple'ın bu hamlesi, İngiltere'nin Rus hükümetine yönelik yaptırımlarına yanıt olarak geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/28/iecrop/vk_appstore-shutterstock_16_9_1664367387.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/appledan-rus-teknoloji-sirketine-darbe-app-storedan-tum-uygulamalarini-kaldirdi-7388468/"]

[old_news_related_template title="Dikkat çeken iddia: Türkiye'den Rusya'ya iPhone 14 satışı" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 24 Şubat'tan beri devam ederken Türkiye-Rusya ilişkileriyle dikkat çekici bir iddia İngiltere'den geldi. Uzmanların iddiaları gündem olurken, savaşın içindeki Rusya'da bile iPhone'un en yeni modellerinin Türkiye'den ucuza satılabildiği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/25/iecrop/apple-reuters_16_9_1664098214.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/dikkat-ceken-iddia-turkiyeden-rusyaya-iphone-14-satisi-7382813/"]