Bilim insanları, Atlas Okyanusu'nun deniz tabanında açıklanamayan, gizemli delikler keşfettiler ve Facebook kullanıcılarından düz bir çizgi halinde olan deliklerin ne olabileceğini anlamak için yardım etmelerini istediler.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) Okyanus Araştırmaları Facebook sayfasında şunları yazdı: "Tamam Facebook kullanıcıları, şu bilim insanı şapkalarını çıkarmanın zamanı geldi! Cumartesi günkü #Okeanos dalışında, bu çizgi halindeki delik gruplarından birkaçını gözlemledik. Neredeyse insan yapımı gibi görünen deliklerin etrafındaki küçük tortu yığınları onların bir şey tarafından kazılmış olabileceğini gösteriyor. Senin hipotezin ne?"



60'tan fazla Facebook kullanıcısı, okyanus tabanındaki belirgin, oldukça tekdüze görünen girintileri neyin yapmış olabileceğine dair bir dizi farklı teori sundu.

Bir kullanıcı, "Bazı şirketler deniz tabanı örnekleri alıyor mu diye merak ediyorum. Bu, düz çizgileri ve deliklerin aralıklarını açıklayabilir. Özellikle bölgede başkalarını gördüyseniz..." diye yazdı.



Başka bir kullanıcı "Belki bir tür yengeçtir" diye yorumladı. Bir kullanıcı da mem paylaşarak uzaylılar olabileceğini ima etti.

Kaşifler; Orta Atlantik Sırtı, Azores Platosu ve Charlie-Gibbs Kırılma Bölgesi çevresindeki derin su alanlarını daha iyi anlamak için haritalama ve uzaktan kumandalı bir araç içeren bir dizi okyanus keşfi gerçekleştiriyor.



Orta Atlantik Sıradağları, Atlas Okyanusu'nun kuzey-güney uzunluğunu kapsar ve 10 bin mil boyunca uzanır, bu da onu dünyanın en uzun dağ dizisi ve Dünya'nın en etkileyici jeolojik özelliklerinden biri haline getirir. Ancak çoğu su altında kaldığından, büyük ölçüde keşfedilmemiş durumda.

[old_news_related_template title="TikTok'ta hayrete düşüren iddialar: 'Zaman yolcusuyum'" desc="Bir TikTok kullanıcısı zaman yolcusu olduğunu iddia ederek birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Timevoyaging isimli kullanıcı, Güneş patlaması ile 10 kişinin süper güçleri olacağı, Kraliçe Elizabeth'in ne zaman öleceği gibi dikkat çeken paylaşımlar yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/27/iecrop/shutterstock_93913381_16_9_1658907230.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/tiktokta-hayrete-dusuren-iddialar-zaman-yolcusuyum/"]

[old_news_related_template title="Mars'taki 'gizemli kapı' bilim dünyasını harekete geçirdi" desc="ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi tarafından Mars’a ait yayınlanan fotoğraflarda gözüken 'gizemli kapı' dikkat çekti. Çeşitli teoriler ortaya atılan 'gizemli kapı'yla ilgili bilim insanları da harekete geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/14/iecrop/mars3-1_16_9_1652542519.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/marstaki-gizemli-kapi-merak-uyandirdi-7135206/"]

[old_news_related_template title="Uzaylı istilası hakkında tüyler ürperten tahminler... Dört önemli isim uyardı" desc="Bilim insanlarından medyumlara birbirinden ünlü isimler uzaylı istilası hakkındaki tüyler ürperten açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Bugün bazıları hayatta olmasalar da şimdiye kadarki isabetli öngörüleriyle pek çok insanın kendilerine kulak vermesini sağladılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/15/iecrop/hawking-reuters_16_9_1655299691.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/uzayli-istilasi-hakkinda-tuyler-urperten-tahminler-dort-onemli-isim-uyardi-7195438/"]