Minderoo Vakfı ve Batı Avustralya Üniversitesi'nden okyanus uzmanları, ekolojistler, genetikçiler ve yerbilimcilerden oluşan bir grup bilim insanı, 3 yıllık Derin Deniz Araştırması sırasında son derece nadir görülen bir denizanasını görüntülemeyi başardı.

Hidrozaa sınıfına ait Trachymedusa adı verilen denizanası, Doğu Hint Okyanusu'nun 5 bin metre derinliğine yerleştirilen kamera sayesinde görüntüledi.

Bilim insanları yaptıkları açıklamada, narin olduğu belirtilen ve parlak mavi olduğu görülen dokunaçlı denizanasının derin okyanus diplerinde yaşadığını ve son derece nadir görüntülendiğini ifade etti.
[old_news_related_template title="Bilim insanları açıkladı... Gazete okumak bunamayı 13 yıl geriletebilir" desc="Yapılan bir araştırmaya göre, gazete okumak size, tam 13 yaş daha genç birinin düşünme becerilerini kazandırabilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/21/iecrop/sozcu-shutterstock_16_9_1658392216.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bilim-insanlari-acikladi-gazete-okumak-bunamayi-13-yil-geriletebilir-7261408/"]