Bilim insanları, kedinizle "çocuksu" bir ses tonunda konuşmanızın onunla bağ ve iletişim kurmanıza yardımcı olacağını ortaya koyuyor.

Times'ın haberine göre, Fransa'daki Paris-Nanterre Üniversitesi tarafından yapılan çalışmada, 16 kedinin verdiği yanıtlar analiz edildi. Buna göre, kediler sahiplerinin normal bir şekilde konuştuğunu duyduklarında, herhangi özel bir tepki vermezken "umursamaz" davranmaya devam ettiler.

Ancak sahipleri, bebeksi bir ses ton kullanarak konuştuklarında bunu "kendilerine odaklı" olarak anlayıp kulaklarını dikip tepki verdiler.


BAĞ KURMA YETENEKLERİ GÜÇLÜ


Animal Cognition dergisinde yayınlanan çalışmada, araştırmacılar, “Çok uzun zaman önce bağımsız ve nankör yaratıklar olarak kabul edilen kediler, aslında insanlarla bağ kurma, yaratma ve geliştirme konusunda çok yeteneklidir” dediler.

Araştırmanın ikinci ayağında, kedilerin bebek konuşması yapan diğer insanlara tepkileri ölçüldü. Diğer insanlara yanıt vermeyen kedilerin sadece sahiplerine tepki verildiği bildirildi.

Bu da, tepkinin ses tonuna bağlı olmadığını, sadece kedinin kendi sahibinin bu şekilde konuşmasını iyi şeylerle ilişkilendirdiğini gösteriyor.

Uzmanlar bunun kedi ve sahibi arasında kurulan özel ilişkinin kanıtı olduğunun altını çizerek “Kedilerin bağımsız olduğunu ve insanlara sadece yiyecek ve barınak için geldiklerini ve özel bir ilişki olmadığını zannediyoruz. Ama aslında sadece yemek veren biri değiliz, gerçek bir sosyal partneriz" dedi.


[old_news_related_template title="Obez kedi botoks yaptırdı iki kilo zayıfladı" desc="Aydın'da 8 kilo 480 gram ağırlığındaki kedi, insanlara uygulanan 'mide botoksu' yöntemiyle, 4 ayda 1 kilo 640 gram verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/03/iecrop/aa-20221003-29055459-29055456-obez_kedi_mide_botoksu_ile_zayifladi_16_9_1664796829.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/obez-kedi-botoks-yaptirdi-iki-kilo-zayifladi/"]

[old_news_related_template title="Köpekler, insanlardaki psikolojik durumları algılayabiliyor" desc="Araştırmaya göre, köpekler, insanların akut psikolojik stres tepkisiyle ilişkili fizyolojik süreçlerini yüzde 93,75 doğrulukla tespit edebiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/29/iecrop/kopekler-depophotos_16_9_1664443506.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/kopekler-insanlardaki-psikolojik-durumlari-algilayabiliyor-7389926/"]

[old_news_related_template title="'Influencer hayvanlar'ın kazandıkları ücretler dudak uçuklatıyor" desc="Birçok sosyal medya yıldızının günümüzde sosyal medya paylaşımları sebebiyle yüksek ücretler kazanabildiği herkesin malumu... Peki, modeller ve sporcular dışında evcil hayvanların da TikTok ve Instagram gönderilerinden binlerce lira kazandığını biliyor muydunuz?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/06/iecrop/that-little-puff-instagram2_16_9_1654524405.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/influencer-hayvanlarin-kazandiklari-ucretler-dudak-ucuklatiyor/"]