Geçtiğimiz aylarda Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter'ı satın almak için bir teklif sunmuş, ancak bu teklifi Twitter'ın bot ve spam hesaplar konusunda şeffaf olmadığını ileri sürerek geri çekmişti. Teklifin geri çekilmesiyle kısa sürede ciddi bir değer kaybı yaşayan Twitter da çareyi yasal yollara başvurmakta bulmuştu.

Satın alma anlaşmazlığı için davalık olan taraflardan Twitter CEOS'su Parag Agrawal'ın ifade vermesi beklenirken, Agrawal, görüşmeyi iptal etti.

10 saatlik sorgulamaya kişisel nedenleri öne sürerek gelmeyen Agrawal'ın bu hareketiyle Musk'ın avukatlarını sinirlendirdiği konuşuluyor. Agrawal'ın ifadesi için yeniden planlanma yapılması bekleniyor.

Agrawal'ın ani iptali, Twitter ve Musk'ın muhtemelen mahkeme dışı bir anlaşma hakkında görüşmelerde bulunduğuna dair bir söylentileri de beraberinde getirdi.

44 milyar dolarlık yasal savaşta eski CEO Jack Dorsey de ifade verdi. Dorsey'in ifade sanal ve video konferans olarak gerçekleşirken Musk'ın avukatlarının Agrawal ile görüşmeyi şahsen yapmak istenmesi de dikkat çekti.

[old_news_related_template title="Twitter hissedarları Elon Musk'tan yana" desc="Twitter hissedarlarının büyük çoğunluğu Elon Musk'ın şirketi satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık teklifin kabul edilmesi yönünde oy kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/13/iecrop/elon_musk-reuters_16_9_1663052715.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/twitter-hissedarlari-elon-musktan-yana-7360921/"]

[old_news_related_template title="Twitter'da işler kızışıyor: Eski çalışanının iddiaları ortalığı karıştırdı" desc="44 milyar dolarlık satın alma girişimiyle başlayan Elon Musk ve Twitter arasındaki gerilimi, şirket içindeki karışıklıklar takip ediyor. Musk ve Twitter arasındaki sorun, mahkemeye kadar taşınırken, eski bir Twitter çalışanının Twitter'ın sahte hesap ve güvenlik açıklarıyla ilgili yanlış bilgi verdiğini iddia etmesi ortalığı karıştırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/24/iecrop/twitter-reuters4_16_9_1661332155.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/twitterda-isler-kizisiyor-eski-calisanin-iddialari-ortaligi-karistirdi-7325739/"]

[old_news_related_template title="Twitter dava açıyor, Elon Musk dalga geçiyor" desc="Nisan ayında Twitter'ı 44 milyar dolarlık teklifiyle satın alma sürecini başlatan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformunu almaktan vazgeçtiğini bildirmiş ve şirketin borsada hisselerinin çakılmasına neden olmuştu. Twitter da Musk'ın bu kararına karşı hamle olarak büyük bir hukuk firmasıyla anlaştı. Twitter'ın bu hareketine Musk'tan da tepki gecikmedi ve platforma esprili bir tweet ile yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/11/iecrop/elon_musk-depophotos_16_9_1657538783.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/twitter-elon-muska-dava-acmak-icin-buyuk-bir-hukuk-firmasi-ile-anlasti-7243761/"]