Günlük yazım için ekran başına oturdum, şak, gazeteden telefonla aradılar, meğer bugün benim yerime Meclis başkanı köşe yazmak istemiş, mahkeme kararıyla makalesini göndermiş.

Söylemediğim sözleri söylemiş olduğumu iddia ediyorlar, işlemediğim suçları işlemiş olduğumu öne sürüyorlar, somut gerçekleri yalanlıyorlar, doğru olmayan bilgileri gerçekmiş gibi dayatıyorlar.

Üç yıl hapsimin istendiği dava nihayete erdiğinde uzuuun uzun anlatacağım ama şimdilik kısaca özetleyeyim, gazeteciliği bırakmamı, çekilmemi istiyorlar.




CEVAP VE DÜZELTME METNİ

28.09.2022 tarihli “Simitçi heykelinin simitleri çalındı” başlıklı yazıda TBMM hakkında okuyucular nazarında yanlış kanaate neden olacak, gerçeğe tamamen aykırı iddia ve suçlamalarda bulunulmuştur.

 

TBMM Lokantalarından yemek, ketçap, Halkla İlişkiler Binasından Kuran’ı Kerim çalınması şeklindeki iddialar gerçek dışıdır.  LÖSEV bağış kutusu, cüzdan, bilgisayar vs çalınması şeklindeki iddiaların ise muhatabı  TBMM Başkanlığı olmayıp, bu şekildeki münferit suçlar emniyet birimlerine bildirilmektedir.

 

Üstün Hizmet Ödülü verilen derneğin hırsız çıktığı yönündeki soyut iddia ve ithamların ise hiçbir hukuksal dayanağı bulunmamaktadır.

 

Yazarın benzer iddialarının hukuka aykırılığı daha önce verilmiş Mahkeme kararı ile sabit iken aynı hususların tekrar tekrar gündeme getirilmesinin meşru bir amaca yönelik olmadığı açıktır.

 

TBMM Başkanlığı tarafından her dönemde tüm işlemler titizlikle takip edilerek hukuka aykırı bir hususun tespiti halinde gerekli hukuki, cezai ve idari işlemler ivedilikle yapılmakta ve süreç kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır.

 

Yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz.

 

TBMM Başkanlığı Vekili

Av. Celalettin GÜRSES

Hukuk Hizmetleri Başkanı