
TANAL’DAN TEPKİ
Sosyal medyaya yansıyan görüntüler üzerine CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal yaşananlara tepki gösterdi. Milletvekili Tanal, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:
* "Şanlıurfa Viranşehir’de bugün çiftçilerin gerçekleştirdiği elektrik kesintisi protestosu nedeniyle 20’den fazla kişi gözaltına alındı. Jandarma'nın çiftçilere yönelik ölçüsüz, orantısız ve sert müdahalesini fotoğraflayan ve görüntüleri çeken kişiler dahi apar topar gözaltına alındı.
* Hukuksuz eylemde bulunmayın, vatandaş da çekmesin! Ölçüsüz ve orantısız müdahaleyi nasıl kanıtlayacak vatandaş fotoğraf ve video çekmeden? Bununla da yetinilmedi! Çiftçilerin yol kenarında bekleyen traktörlerine de el konulup götürüldü. Bugüne kadar Batı illerinde eylem yapan hangi çiftçinin traktörüne el konuldu?”

"TRAKTÖRLERLE EROİN Mİ TAŞINDI?"
Jandarma'nın çiftçinin traktörlerine el koyup götürmesinin yasal olmadığını savunan Tanal tepkisini şöyle sürdürdü:
* "Çiftçinin traktörüne el koyup götüremezsiniz! Traktörle hangi suç işlendi? Traktörle esrar mı taşındı, eroin mi taşındı? Ceza hukukumuzda eşyaya, yalnızca işlenen suçla ilişkisi varsa el konabilir. Viranşehir’de ise ortada suç olmadığı gibi, el konulan traktörlerin de olaylarla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
* DEDAŞ’ı protesto eden çiftçilerin, protestoyla hiçbir ilgisi olmayan traktörlerine el konulması hiçbir kamu yararı amacını karşılamamaktadır. Araçlara, traktörlere el konulması ayrı bir suçtur. Bu talimatı kim vermişse, bu bir kanunsuz emirdir.
* Viranşehirli çiftçinin traktörüne el konulması, ülke tarihimizde bir ilktir! Bu ilki AKP iktidarı bize yaşattı! Gözaltına alınan çiftçiler derhal serbest bırakılmalıdır.”