AKP’de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra milletvekilliğinden de istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde İYİ Parti’den milletvekili adayı oldu. Fakıbaba, Ankara 1. Bölge 2. sırada listeye girdi.

Ahmet Eşref Fakıbaba


AKP döneminin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlarından ve eski belediye başkanlarından Eşref Fakıbaba, 20 Ekim 2022’de AKP üyeliği ve milletvekilliğinden istifa ederek İYİ Parti’ye katılmıştı. Fakıbaba, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanlığı görevinde bulunuyordu.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de İYİ Parti’nin Ordu’da milletvekili adayı listesinde yer alıyor.

ESKİ AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI DA LİSTEDE YER ALDI

AKP’den belediye başkanı seçilip kısa süre sonra 'yolsuzluklara dayanamadığı' iddiasıyla görevini bırakan ve İYİ Parti'ye katılan eski Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İYİ Parti'nin milletvekili aday listesinde yer aldı. Nevşehir’den birinci sırada aday gösterileceği iddia edilen Arı, sosyal medya hesabından “Nerede kalmıştık?” paylaşımı yaptı.

Rasim Arı


Arı, 29 Mart 2023'te İYİ Parti'ye katılmış, "İYİ Parti grup toplantısında kürsüye çıkarak "En cesur insanlar yolsuzluk yapmayanlardır" demişti. Arı’ya rozetini İYİ Parti lideri Meral Akşener takmıştı.