Astrolog yazar Öner Döşer yeni yılda burçları nelerin beklediğine dair şu bilgileri verdi: 2024 yılının büyük çoğunluğunda Plüton Kova burcunda ilerleyecek olması teknolojideki dev gelişimlerin ve her şeyin giderek dijitalleşmesinin yanı sıra bilgi ve tecrübenin kişisel hayatlarımızda daha fazla öne çıkacağını gösteriyor. İlkbahar aylarında yakın derecelerde ilerleyecek Uranüs ve Jüpiter, hayatımızda radikal kararlar alma ve daha önce cesaret edemediğimiz değişikliklere kalkışma potansiyelimizi hayli yükseltiyor. Yılın ikinci yarısında İkizler burcunda ilerleyecek Jüpiter, iletişimde ve eğitim sistemlerinde önemli gelişmelere, aynı anda birden fazla şeyle uğraşmamız ve problem çözmemiz gerekeceğine dikkat çekiyor. Yılın ilk yarısında toprak elementi burçlarda yoğunluk daha baskın gözüküyor ve güvenlik tedbirlerini alın diyor. Yılın ikinci yarısında ise hava elementi burçlarda gezegen yoğunluğu devreye giriyor ve diyor ki öğrenin, bilgilenin, yaptığınız işi daha iyi tanıtın, anlatın ve pazarlayın. Yıl boyunca Balık burcunda seyredecek Satürn ise alacağımız en büyük derslerin duygusal hayatımız ve başkalarıyla empati yeteneğimiz, ruhsal eğilimlerimiz, inandığımız değerler konusunda olacağını gösteriyor. Balık burcundaki bu geçiş ruhsal bilgeleşmemiz açısından çok önemli ve dünyamızda yaşayan canlıların ihtiyacını anlamamız, kullandığı nimetlere sahip çıkmamız, özellikle suyun kıymetini bilmemiz ve bu konuda tasarruflu olmamız konusunda uyarıyor. Burçlar hakkındaki yorumlarımda, bizler için öne çıkan bu konu başlıklarını dikkate almaya özen gösterdim.

YENİ YILDA BURCUNUZ VE SİZ

Yıllık yorumları yükselen burcunuza göre okumanız tavsiye edilir. Eğer yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, o zaman Güneş burcunuza (Öz burcunuza) göre okuyabilirsiniz.

KOÇ:

Yılın ilk yarısında kazanımlarınızda artış yaşama olasılığınız yüksek. Ekonomik anlamda bağımsızlaşma şansını yakalayabilirsiniz. Gelirinizi arttırmak için yeni yollar, farklı yatırım alanları keşfedebilirsiniz. Daha fazla kazanmak için etrafımızda gelişen fırsatlardan yararlanmalısınız. Gerçekte neyi istediğinize karar vermeli, kazanım elde etmek için ona yönelmelisiniz. Gereksiz harcamalarda bulunma riskiniz de var. Harcamalarda akıllıca davranmalısınız. Yılın ikinci yarısında iletişim becerilerinizi daha iyi kullanabilirsiniz. Seyahatler için de uygun bir zaman diliminde olacaksınız. Yıl geneli zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için de fırsat sunuyor. Dikkat etmeniz gereken şey ise gizli düşmanlıklar, kıskançlıklar ve perde arkasında dönen oyunlar olacak.

BOĞA

Yılın ilk yarısında koşulları istediği gibi yönlendirebilme şansınız ar­tabilir. Önemli bir döngünün baş­langıcında, hayattaki amaçların ne olduğu ve gerçekte kişisel olarak kim olduğunu keşfetme zamanındasınız. Yapacağınız bazı girişimler yılın ikinci yarısında kazanıma dönüşebilir. İletişimle ilgili işlerden, bilgi paylaşmaktan, seyahatlerden, eğitimden kazanç elde edebilirsiniz. Sosyal çevre ala­nında ise seçicilik devreye giriyor. Bazı arka­daşlarınızı hayatınızdan eleyebilir, yerlerine yeni dostluklar kurabilirsiniz. Yardıma ihti­yacı olan arkadaşlarınıza el uzatabilirsiniz. Bu yıl birlikte hareket etmek istediğiniz kişi­lerden bazıları performans veremeyebilir.

iKiZLER

Yılın ilk yarısında eski problemleri kafanızda çözmek için biraz içe çekil­meniz gerekebilir. Tüm çabalarınıza rağmen çözemediğiniz şeyleri kabullenmeniz gerektiğini daha iyi anlayacaksınız. Yeni bir girişimde bulunmadan önce, üzerinde uğraş­tığınız konuları pekiştirmek için uygun zaman­lardasınız. İç huzuru temin edebilmek ve daha yaratıcı olabilmek için, biraz kalabalıktan uzakla­şıp, kendi düşüncelerinizle baş başa kalmak is­teyebilirsiniz. Yılın ikinci yarısı ise çok daha aktif ve dışa dönük olacak. Kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz, kontrolü ele alabileceğiniz, olay­ları istediğiniz yöne çekebileceğiniz bir süreçte olacaksınız. İş hayatınız varsa, her zamankinden daha fazla sorumluluk yüklenebilirsiniz.

YENGEÇ

Yılın ilk yarısında geçmiş çalışmala­rın faydasını görmeye başlayacağınız iyimser bir genişleme sürecinde olacaksı­nız. Gelecekle ilgili hedeflerinizle ilgili konularda fikir alışverişinde bulunabileceğiniz kişilerle tanışa­bilirsiniz. Sosyal çevrenizden veya arkadaşlarınız­dan, planlarınıza umulmadık destekler gelebilir. Uzun vadeli hedefler belirlemek ve başkalarıyla birlikte hareket etmenin, geleceğe dönük planları formüle etmenin tam zamanı. Yılın ikinci yarısı daha içe dönük olabilirsiniz. Çok daha aktif olabile­ceğiniz bir sonraki yıla hazırlık yapmak için enerji biriktirebilir, geleceğe yönelik projelerinizi hazırla­yabilirsiniz. Bazı zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

ASLAN

Yılın ilk yarısında rüzgar sizden yana ve hızlı esecek. Kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilişkili hızlı gelişmeler kaydedebilir, kariyerinizde tanınmaya yönelik fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. İşle ilgili sıkıntıları daha rahat aşabilir, çalışmalarınızın karşılığını almaya başlayabilirsiniz. Kariyerinizde yeni girişim yapmakta iseniz, zamanlamanız çok doğru demektir. Yılın ikinci yarısında sosyal ilişkilerden de daha fazla istifade etme şansı bulabilirsiniz. İş ve proje girişimlerinizi kazanıma dönüştürebilirsiniz. Grup aktivitelerinde artış ve sosyal çevrede genişleme oluşacak. Dışa açılmalı, sosyal ilişkilerden daha fazla istifade etmelisiniz. Yıl genelinde krediler, borçlar ve alacaklar konularında gecikmeler devrede olacak.

BAŞAK

Yılın ilk yarısında gerek gezi amaçlı gerekse iş amaçlı seyahatlerinizde şansınız yerinde olacak. Eğer düzenli olarak seyahate çıkan biri iseniz, bu yıl daha sık seyahat edebilirsiniz. Yabancı kişilerle işle ilgili veya geleceğe yönelik konularda anlaşmalar yapmak açısından da çok olumlu bir süreçte olacaksınız. Daha önce işe yaramadığını düşünüp bir kenara ittiğiniz projeler, şimdi yeniden gündeme gelebilir. Eğitim ve yayıncılık, kendinizi geliştirmek istediğiniz alanlar, hukuksal sürece intikal etmiş konularda olumlu sonuçlar elde edebilme şansınız hayli fazla. Özel ilişkiler açısından ise zorlu bir yıl olacak. Devam etmekte olan davalar varsa dikkat edin.

TERAZİ

Yılın ilk yarısında müşterek kazanımlar alanında şansınız yüksek olacak. Ortaklaşa sahip olunan değerler alanında genişleme söz konusu olabilir. Etrafınızdaki kişilerin size maddi anlamda destekleri artabilir. Girişim yapmak istediğiniz iş ve projelerinize destek alabilirsiniz. Hayatı birlikte paylaştığınız kişilerin gelirinde artış yaşanabilir ve bu durum size olumlu yansıyabilir. Yılın ikinci yarısı dış menşeli işler, ithalat, ihracat, seyahatler, eğitim, yayıncılık ve sosyal medya alanlarında başarı şansınız artıyor.

AKREP

Yılın ilk yarısında ikili ilişkilerden yana şanslı bir süreçte olacaksınız. Sadece özel ilişkilerinizde değil, iş ilişkilerinizde de öyle. Ortaklaşa konularda fırsatlar yakalayabilirsiniz. Karşınızda maddi imkanları geniş olan bir partner veya eş bulabilirsiniz. Bu dönemde yabancı kişilerle girişilen ortaklaşa işlerden avantaj elde etme şansınız hayli fazla. Yılın ikinci yarısında başkalarıyla birlikte sahip olduğunuz bono, tahvil, hisse senedi gibi şeyler daha fazla değerlenebilir. Ödemelerinizin ve borçlarınızın üstesinden daha rahat gelebileceğiniz bu süreçte, kredi ve borçlarınızın üzerinizde yarattığı baskıdan özgürleşmeniz mümkün olabilir. Alacakların tahsili açısından olumlu etkiler mevcut. Çocuklarla ilgili alanda ise mesuliyetler ön plana çıkıyor.

YAY

Yılın ilk yarısında iş ilişkileri ve iş koşulları, astlar ve çalışanlarla ilgili konularda fırsatlar, şanslar ve gelişmeler yaşayabileceğiniz bir süreçte olacaksınız. İş yeteneklerini geliştirmek ve iş koşullarını iyileştirmek açısından da çok olumlu etkiler alacaksınız. Amaç duygunuz ve sorumluluğun altından kalkabildiğiniz oranda başarınız da artacak. Size iş ve hizmet üreten kişilerden, çalışanlarınızdan maksimum performans alabilir, yeteneklerinden daha fazla istifade edebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında yakın ilişkilerinizde şansınız yerinde olacak. Diğer taraftan, bire bir yapılan işlerde; örneğin danışmanlık tarzı işlerde de başarı gösterebilirsiniz. Karşınızdaki kişilerden yardım görebilir, olumlu tavsiyeler alabilirsiniz. Anlaşmalardan avantaj sağlayabilirsiniz. Süregelen bir davanız varsa, bazı avantajlar sağlayabilirsiniz.

OĞLAK

Çocuk sahibi değilseniz, ilk adımı atmak için yılın ilk yarısını tercih edebilirsiniz. Çocuklarınız varsa, onlarla gurur duymanızı sağlayacak olumlu gelişmeler, başarılar olasıdır. Bu dönemde onlara beklediklerini verebilir, destek olabilirsiniz. Benzer şekilde onlar da size destek olacaklardır. Sanatsal konularda yaratıcı yönlerinizi geliştirecek, her zamankinden daha fazla şey üretebileceksiniz. Yılın ikinci yarısında size yardım ve hizmet üreten kişilerden destek bulabilirsiniz. Sağlık konusunda sorunlarınız varsa, bunların üstesinden gelmeniz açısından da destekleyici bir zamanda olacaksınız. Yakın çevrenizden kişiler, kardeşleriniz, akrabalarınız alanında ise zorlanmalar olasıdır. Mesuliyetleriniz artabilir.

KOVA

Yılın ilk yarısında ailenizden destek alabilirsiniz. Evinizde bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Uzun zamandır arzu ettiğiniz dekoratif yenilikler, yeni eşyalar satın almak gibi aktivitelere girişebilirsiniz. Ev sahibi değilseniz, girişim yapmak için yılın ilk yarısı uygun. Yılın ikinci yarısı ise çocuklarla ilgili konularda gelişmeleri beraberinde getirebilir. Aşk ve ilişkiler açısından da uygun zamanda olacaksınız. Yeni hobiler edinebilir, sevdiğiniz işlerle uğraşabilirsiniz. Yıl genelinde finansal açıdan zorlanmalar olasıdır. Kazanç elde etmek için her zamankinden daha çok uğraşmanız gerekebilir. Sınırlanmalar yaşayabilirsiniz. Önceliklerinizi iyi belirler ve tutumlu olursanız, finansal açıdan zorlu dönemi daha rahat atlatırsınız.

BALIK

Yılın ilk yarısında yeni fikirlerinizi başkalarının gözü önüne sermek, konuşma veya yazma yoluyla başkalarına iletmek açısından çok uygun zamanda olacaksınız. Kişisel görüşlerinizi yansıtmanız konusunda fırsatlar çıkabilir. Öğrenmeye yatkın olduğunuz bu süreçte lisan öğrenebilir, yazmayı düşündüğünüz kitabı nasıl yazmanız gerektiği konusunda önemli bilgiler edinebilir, dilbilginizi geliştirebilir, kişisel web sitenizi kendiniz yapılandırmayı öğrenebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında ev, aile, yerleşim konularında fırsatlar yakalayabilirsiniz. Geleceğe yönelik önemli işlerin temelini atabilirsiniz.