2024 NBA All-Star mücadelesinin başlangıç beşleri ve takım kaptanları açıklandı.

NBA tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, oylamada en yüksek puanı alan Batı Konferansı'ndan Los Angeles Lakers oyuncusu LeBron James ve Doğu Konferansı'ndan Milwaukee Bucks'tan Giannis Antetokounmpo, bu yılki All-Star karşılaşmasında kaptanlık görevini üstlenecekler.

LeBron James, bu seçilmeyle 20. kez All-Star kadrosuna dahil olarak, Kareem Abdul-Jabbar'la paylaştığı rekoru kırmış oldu.

ALPEREN ŞENGÜN İLK 5'E GİREMEDİ

Houston Rockets takımının milli oyuncusu Alperen Şengün, Batı Konferansı'nın iç saha ve forvet oyuncuları arasında yapılan 1 milyon 821 bin 202 oy alarak taraftar oylamasında ilk beşe giremedi, ancak yedek olarak All-Star maçına katılma ihtimali mevcut.

Son zamanlarda değişen ve kaptanların draft yoluyla takım seçtiği format bu sene yerini tekrar eski usule bıraktı. Oylama sonucunda her konferanstan ilk beşe giren oyuncuların mücadele edeceği geleneksel Doğu-Batı maçı formatına geri dönüldü.

All-Star maçının yedek oyuncuları, ligin baş antrenörleri tarafından seçilecek ve 2 Şubat'ta ilan edilecek. 73. NBA All-Star maçı, 19 Şubat'ta Amerika Birleşik Devletleri'nin Indianapolis şehrinde, Gainbridge Fieldhouse'ta gerçekleştirilecek.

Takımlarda ilk 5'te yer alacak oyuncular şöyle:

  • Doğu Konferansı: Giannis Antetokounmpo, Damian Lillard (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Jayson Tatum (Boston Celtics), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers)
  • Batı Konferansı: LeBron James (Los Angeles Lakers), Kevin Durant (Phoenix Suns), Nikola Jokic (Denver Nuggets), Luka Doncic (Dallas Mavericks), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder)