2024 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun yedinci ayağı, Çeşme ve Karşıyaka arasındaki 125,4 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi. Bu etapta DSM-Firmenich PostNL takımının Danimarkalı bisikletçisi Tobias Andresen, üçüncü etap galibiyetini kazanarak, liderliğini pekiştirdi. 

Etap, İzmir'in pitoresk rotaları üzerinden yapıldı ve toplamda 152 sporcu mücadele etti. Rota, bir 3. kategori tırmanış içermekte olup, büyük ölçüde düz yollar üzerinden ilerledi. 

Q36.5 takımından James Whelan ve Beykoz Belediyespor'dan Natnael Berhane, finiş çizgisine 98 kilometre kala atağa kalkıştılar. Ancak Berhane yarışın son 8, Whelan ise son 6 kilometresinde yakalanarak ana gruba dahil oldu.

Son virajda yaşanan kaza, pek çok sporcunun düşmesine neden oldu. Ancak bu engeli aşan sporcular, finişi toplu bir sprintle tamamladılar. Yarışı 2 saat 50 dakika 58 saniye sürede tamamlayan Andresen, günün galibi oldu. 

Bu heyecan verici etabı, Tarteletto-Isorex takımından Timothy Dupont ikinci, Polti Kometa takımından Manuel Penalver ise üçüncü sırada tamamladı. Bu sonuçlarla birlikte, Tobias Andresen sprint klasmanında liderliğe yükselmiş oldu.

TURKUAZ MAYO EL DEĞİŞTİRMEDİ

2024 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun genel klasmanında liderlik yarışı devam ederken, DSM-Firmenich PostNL takımından Hollandalı bisikletçi Frank van den Broek, 25 saat 53 dakika 9 saniyelik toplam süresiyle liderliğini koruyarak turkuaz mayoyu giymeye devam ediyor.

Van den Broek, Terengganu takımından Merhawi Kudus'ün 4, Polti Kometa'dan Paul Double'ın ise 9 saniye önünde yer alarak, son etaba lider olarak başlayacak.

Alman sporcu Vinzent Dorn ise Bike Aid takımı adına yarışırken, tırmanış ve Türkiye güzellikleri klasmanlarında liderliği büyük ölçüde garantiledi.

Dorn, bu klasmanlarda kırmızı ve beyaz mayoları alması için yarışın son etabını tamamlamasının yeterli olacağı belirtildi.

TUR 2024 İSTANBUL'DA SONA ERECEK

Bisikletçiler, Akdeniz ve Ege'nin büyüleyici sahillerinden ayrılarak yarın Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun sekizinci ve son etabı için İstanbul'a geçecek.

Yarışın başlangıcı, saat 11.00'de Beşiktaş Meydanı'nda gerçekleşecek. TUR 2024'ün 105,4 kilometrelik bu final etabı, İstanbul'un tarihi Sultanahmet Meydanı'nda tamamlanacak.