Türkiye Futbol Federasyonu 2024 Ziraat Türkiye Kupası finalinin Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacağını resmen açıkladı... Beşiktaş ve Trabzonspor'un kozlarını paylaşacağı dev final 23 Mayıs Perşembe günü oynanacak. 

RİVA'DA TOPLANDILAR

TFF, kupa finalinde mücadele edecek Beşiktaş ve Trabzonspor'un yöneticilerini Riva'daki federasyon binasında istişare toplantısına davet etti. İki taraf ile yapılan toplantının ardından finalin İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasına karar verildi. 

Beşiktaş, Ankaragücü’nü mağlup ederek finale yükselirken Trabzonspor ise Karagümrük’ü farklı geçerek finale kaldı. Türkiye Kupası’nı kazanan takım UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. Kupa finali tek maç üzerinden oynanırken 90 dakika sonucunda eşitlik bozulmadığı takdirde önce uzatmalar sonrasında ise penaltı atışları kupanın sahibini belirleyecek. 

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLMASINI İSTİYORUZ

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Mehmet Büyükekşi şu ifadeleri kullandı: "Çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı neticesinde Beşiktaş ve Trabzonspor'un başkanları ortak kararla İstanbul'da finali Olimpiyat Stadyumu'nda oynanmasına karar verdik. Bu maçın yeni bir başlangıç olmasını istiyoruz. Futbolun, dostluk ve kardeşlik olduğunu, fair-play çerçevesinde gerçekleşmesi gerektiği konusunda iki kulübümüz mutabık. Kulüplerimizin bayrakları dışında Türk bayrakları yaptıracağız. Saat 19.00'de bir konser yapmayı planlıyoruz. Daha sonra kulüpler ısınmaya çıkacak ve normal maç başlayacak. Türkiye'nin özlediği tabloyu orada göstermiş olacağız."

SÜPER KUPA BELLİ DEĞİL

Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren takım 2023-2024 Trendyol Süper Lig şampiyonuyla Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Süper Kupa finali için henüz stadyum belirlenmedi. 

Son olarak 2022-2023 sezonunda Fenerbahçe Türkiye Kupası’nı kazanma başarısı göstermişti. Beşiktaş ise son olarak 2020/2021 sezonunda kupayı kazandı. Eddie Newton yönetiminde Trabzonspor ise 2019/2020 sezonunda kupayı müzesine götürmüştü.

Türkiye Kupası tarihinde kupayı en fazla kazanan takım Galatasaray (18) olurken Beşiktaş’ın 10 ve Trabzonspor’un 9 şampiyonluğu bulunuyor.