Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sanal ortamda çeşitli platformlar üzerinden bitkisel ürün reklamları yaparak vatandaşları dolandıran bir suç örgütünü takibe aldı. Şüphelilerin, ürün siparişi veren kişileri telefonla arayarak kendilerini kamu görevlisi gibi tanıttıkları ve mağdurları tehdit yoluyla ödeme yapmaya zorladıkları tespit edildi.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilerin dolandırıcılık faaliyetlerini İstanbul’da 6 farklı adreste, çağrı merkezi ve kargo şirketi görüntüsü altında yürüttükleri belirlendi. Hesap hareketlerinde 1,3 milyar liralık işlem hacmi tespit edildi.

Balıkesir ve Erdek Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, 125 ekip ve 320 personelin katılımıyla İstanbul ve Siirt’te toplam 56 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 53 şüpheli İstanbul’da, 1 şüpheli Siirt’te yakalandı.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin 506 kişiyi yaklaşık 10 milyon lira dolandırdıkları belirlendi. Yapılan aramalarda;

1 uzun namlulu otomatik silah,

8 ruhsatsız tabanca,

1 kurusıkı tabanca,

500 mermi,

2 milyon lira nakit para,

döviz ve ziynet eşyaları,

170 cep telefonu, 210 SIM kart, 110 dizüstü bilgisayar, 5 hard disk, 1 kamera kayıt cihazı, 2 para sayma makinesi

ve çok sayıda bitkisel ilaç ele geçirildi.

Ayrıca, şüphelilere ait 1 villa, 1 daire, 2 arsa ve 3’ü lüks otomobil olmak üzere 5 araca el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 54 şüpheliden 27’si tutuklandı, 26’sı adli kontrolle serbest bırakıldı, 1 şüpheli ise savcılık ifadesinin ardından salıverildi.