Her mutfakta sıklıkla yapılan yemeklerden biri olan kuru fasulyeyi pişirirken çoğu zaman doğru pişmeyebiliyor. Sert kalan kuru fasulyeler, yemeğin tadını ve dokusunu olumsuz etkiliyor. Birkaç küçük ama etkili püf nokta uygulayarak bu sorunu çözmek mümkün. 30 yıllık aşçı sırrını verdi, fasulyelerinizi yumuşacık yapmak için ıslatma sürecine dikkat etmeniz ve iki ana malzeme kullanmanız gerekiyor.
YUMUŞACIK FASULYENİN SIRRI
Kuru fasulyenin yumuşak olması için pişirmeden önce doğru şekilde ıslatılması çok önemlidir. Fasulyenin suyu emmesi, pişerken daha hızlı ve daha düzgün şekilde yumuşamasına olanak sağlar. Fasulyenizi ıslatırken süt ve limon suyu eklemek yumuşak olmasını ve mükemmel kıvamı almasını sağlar.
Süt, fasulyenin içinde bulunan asidik bileşenleri nötralize ederek daha yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda fasulyenin pişme sırasında dağılmasını engeller. Limon suyu ise fasulyenin renginin korunmasına yardımcı olur ve pişerken kötü koku oluşumunu önler. Ayrıca, limon fasulyelerin daha düzgün pişmesini sağlar.
Fasulyenizi ıslatırken kullanacağınız süt miktarı oldukça basittir. Her 1 litre suya 1 çay bardağı süt ekleyin. Limon suyu ise her litre suya 1-2 damla sıkılabilir.