Dünyada en çok Türkiye'de üretilen keçiboynuzunun tanıtımı için Tarım ve Orman Müdürlüğü Antalya'da etkinlik düzenledi, tanıtımda 36 çeşit yemek yapıldı.

Keçiboynuzunun sos olarak kullanıldığı bıldırcın, ördek, dana rosto gibi et yemekleri ve enginar gibi sebzeler büyük ilgi gördü. Ayrıca, Antep fıstığı yerine keçiboynuzu kullanılan çikolatalar ve evcil hayvanlar için hazırlanan özel bisküviler dikkat çekti.

Proje hakkında bilgi veren Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ömer Cebeci, Antalya'nın Türkiye’nin keçiboynuzu ihtiyacının büyük kısmını karşıladığını belirtti. Keçiboynuzunun kilo fiyatının 13 TL civarında olduğunu söyleyen Cebeci, bu ürünün kullanım alanlarını genişleterek üreticilere destek olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Şef Süleyman Fermansız, keçiboynuzunun birçok yiyecekle uyumunu araştırdıklarını, bazı yemeklerin zorlayıcı olduğunu ancak genelde başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Özellikle keçiboynuzlu çikolata ve enginarın yoğun beğeni topladığı ifade edildi.

Katılımcılar, keçiboynuzuyla hazırlanan yiyeceklerin sağlıklı ve lezzetli olduğunu vurguladı.