Balık her ne kadar sağlıklı olsa da pişirme yöntemi de önemlidir. Kızartılan bazı balıklar aslında tüm besin değerlerini kaybediyor. Peki hangi balıklar kızartmaya uygun değildir? İşte asla kızartmamanız gereken 5 balık türü
En çok tercih edilen yöntemlerden biri de kızartmadır fakat bu her balık için uygun olmayabilir. Yüksek ısıyla yapılan balıkların iç dokusu zarar görür. Özellikle kalın ve yağlı balıklarda besin kaybının yaşanmasına neden olur. Ayrıca lezzeti de bozulur.
LÜFER
Lezzetiyle parmak ısırtan lüfer de kızartıldığında et dokusu sertleşir ve aromasını kaybeder. Genelde ızgara ya da buğlaması tercih edilmelidir.
SOMON
Kızartılmaması gereken balıkların başında somon geliyor. Omega-3 açısından zengin olan somon, yüksek yağ içeriğine sahiptir. Kızartıldığında ise ağır ve yağlı bir tat alır. Somonu en sağlıklı pişirme yöntemi fırın ya da ızgaradır.
USKUMRU
Uskumru da yağlı yapısından dolayı kızartıldığında hem midenizi yorar hem yoğun kokusu rahatsız eder. Bu balığı, fırın ve buğlama usulüyle pişirildiğinde tadı daha dengeli olur.
PALAMUT
Palamudu dilimleyerek kızartsanız da kalın yapısından dolayı iç kısmı çiğ kalabilir. Bundan dolayı fırında ya sosla marine edilerek pişirilmesi tavsiye ediliyor.
KILIÇ BALIĞI
Lifli et yapısı ve yoğun olmasıyla bilinen kılıç balığı, kızartıldığında dengesiz pişer. Tavada mühürleme ya da ızgara yöntemi en uygun pişirme yöntemidir.