Ömrü uzatan besinler arasında yer alan üzüm, doğal bileşenler sayesinde insan ömrü üzerinde olumlu etkiler sağlıyor. Kalp hastalıklarını, kanser türleri riskini azalttığı bilinen üzüm, vücudu zararlı etkilere karşı da kalkan olarak koruyor.
ÜZÜM KANSER VE FELÇ RİSKİNİ AZALTIYOR
Yapılan bilimsel araştırmalar sonucu, güçlü bir antioksidan olduğu saptanan üzümün yaşlanmayı da yavaşlattığı biliniyor. 2017 yılında Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Hizmetleri tarafından yapılan araştırmada, meyve tüketmenin sağlık açısından etkileri ön plana çıktı. Günlük meyve alımını artırmak, kanser, felç riskini azaltıyor.
GÜNDE 5 PORSİYON MEYVE YİYİN
Araştırmaya göre günde 5 porsiyona kadar meyve tüketmek erken ölüm riskini azaltıyor. Meyve ve sebzeyi dengeli bir şekilde artırmak sağlıklı yaşam için önemli bir adım.