İstanbul'da en büyüğü 6.2 büyüklüğünde olan depremlerin ardından kentte vatandaşlar büyük panik yaşadı. Vatandaşlar sokağa döküldü, çok sayıda kişi geceyi parklarda, spor salonlarında geçirdi.

İBB, 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası tüm birim ve iştiraklerin 7/24 sahada olduğu bilgisini paylaştı. İBB şunları duyurdu:

-Yaşam vadileri başta olmak üzere 606 yeşil alanda 260.000 kişi kapasiteli barınma alanları oluşturuldu. 429 tuvalet ve 1.500 personel ile 24 saat hizmet verildi.

59 İBB spor tesisi ve 203 okul bahçesi vatandaşların kullanımına açıldı. 54.000 kumanya ve 54.000 şişe su dağıtıldı. Mobil tuvaletler ihtiyaç noktalarına konuşlandırıldı.

-İSPARK alanları geçici barınma ve toplanma alanı olarak kullanıma açıldı. Halk Süt dağıtımı, 41 noktada 46 araçla gerçekleştirildi. İtfaiye ve zabıta ekipleri tam kapasiteyle çalışmalara destek verdi.

-Müze Gazhane, Feshane, Ataköy Baruthane ve Çubuklu Silolar gece boyunca açık tutuldu. BELTUR tesisleri 24 saat açık kaldı. 64 Çocuk Etkinlik Merkezi halka açıldı.

128 personel, psikososyal destek için görevlendirildi. Tüm şehir tuvaletleri ücretsiz hale getirildi.