Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in Singapur’daki Şangri-La Toplantısı'nda’nda yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Hegseth’in Çin’i tehdit olarak tanımlamasını "iftira" olarak nitelendiren Pekin, bu söylemlerin bölge ülkelerinin barış çağrılarını görmezden geldiğini savundu.

Bakanlık, “Hegseth, Soğuk Savaş zihniyetiyle konuşuyor. Çin’i bölgesel gerilimlerin kaynağı gibi gösteriyor” dedi.

ÇİN, 'GERÇEK TEHDİT'

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Çin’i "gerçek ve son derece yakın bir tehdit" olarak tasvir etti. Bölge ülkelerine savunma harcamalarını arttırma çağrısında bulundu.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, ülkesinin savunma bütçesine 10 milyar Avustralya doları ek kaynak ayırdığını belirtti.

Albanese, “Savunma politikamıza biz karar veririz. Bu kararları ülkemizin ihtiyaçlarına göre alırız” dedi.