ABD Kongresi 17 Aralık’ta, Suriye’nin devrik lideri Beşar Esad döneminde uygulanan yaptırımların kalıcı olarak sona erdirilmesine karar vermişti. Bu adımın ardından ABD Başkanı Donald Trump da 19 Aralık’ta, yaptırımların kaldırılmasını da içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nı (NDAA) imzaladı. Böylece yaptırımların kalıcı olarak kaldırılması resmiyet kazandı.

Trump ve Erdoğan’a teşekkür

Şara, X’teki ilk paylaşımında Sezar yaptırımlarının kaldırılmasını “memnuniyet verici” olarak nitelendirerek, bu kararın savaşın ağır yıkıma uğrattığı ülkede yatırımların önünü açacağını söyledi.

Trump’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’ye ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a destekleri için teşekkür etti.

Şara mesajını, “Aziz Suriye halkı, bugün sizin gününüzdür. Çile dönemi geride kaldı” sözleriyle tamamladı.