Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 21 yaşındaki bir üniversite öğrencisi, beş erkeğin cinsel saldırısına uğradığını belirterek sosyal medyadan yardım çağrısında bulunmuştu.
Faillerin tutuklu yargılanmasına rağmen, saldırganların aileleri tarafından kendisinin ve ailesinin ölümle tehdit edildiğini dile getiren genç kadın, evlerinin önünde araçlarının ateşe verildiğini ifade etmişti.
Konunun sosyal medyada yayılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından açıklama yapıldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"KKTC'de, geçtiğimiz Nisan ayında cinsel saldırıya uğradığını, tutuklu yargılanan sanıkların yakınları tarafından kendisi ve ailesine yönelik tehditler aldığını, KKTC’de görülen duruşma öncesi Türkiye’de annesi üzerine kayıtlı otomobilin kundaklandığını belirterek sosyal medyadan yardım çağrısında bulunan İ.F. ile Bakanlığımız ekipleri tarafından görüşme gerçekleştirilmiştir.
İ.F. ve yakınlarının güvenliğinin sağlanması için 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında iş ve işlemlerin yürütülmesi için ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyon sağlanmıştır. Devam eden yargılama sürecinde İ.F.’ye hukuki destek sağlanması ve adli yardım hizmetlerinden faydalanmasına yönelik çalışmalar planlanmıştır. Bakanlığımız ilgili birimlerince süreç yakından takip edilmektedir."