Airfryer evdeki yemek pişirme alışkanlıklarını değiştiren popüler bir cihaz haline gelirken, birçok kişi bunu sıklıkla kullanıyor. Uzmanlar bazı et türlerinin Airfryer'de pişirilmemesi gerektiği konusunda uyardı.
Airfryer, yemekleri hızlı bir şekilde pişirmek için idealdir, pişirme haznesi ve bir fan kullanır. Isıtma işlemini yaparken ısıyı üretir, fan sıcak havayı pişirme haznesi etrafında dolaştırır. Böylelikle yiyeceklerin her tarafı eşit şekilde pişer. Hızlı pişirme özelliği bu cihazı cazip kılar ancak her et türü için aynı derecede verimli olmayabiliyor.
BU ETLERİ PİŞİRMEYİN
Kemikli etler örneğin büyük tavuk parçaları veya etli kemikler, Airfryer'de pişirildiğinde ideal sonuçlar vermeyebilir. Uzmanlar, bu tür etlerin Airfryer'de yeterince eşit şekilde pişmeyeceğini ve genellikle pişmiş gibi görüneceğini fakat içinin çiğ kalan parçaların oluşabileceğine dikkat çekti. Bu durum, özellikle büyük kemikli etler için daha belirgin hale gelirken, Southern Living'in de vurguladığı gibi, büyük et parçalarının geleneksel yöntemlerle pişirilmesi çok daha etkili olur.
NEDEN FIRINDA PİŞİRİLMELİ?
Airfryer, küçük et porsiyonları için harika bir seçenek gibi görünebilir fakat büyük etler için tasarlanmamıştır. Özellikle kemikli etler, pişirme sürecinde eşit ısıya maruz kalmadıkları için her bir parça yeterince iyi pişmeyebilir. Airfryer sepetine sığmayan büyük et parçaları ise yeterli ısıya ulaşamayacakları için fırın gibi geleneksel yöntemlerle pişirilmelidir.
AİRFRYER'DE PİŞİREBİLECEĞİNİZ ETLER
Herkesin severek tükettiği tavuk kanatları, kızarmış tavuk veya pastırma gibi daha küçük et parçaları, Airfryer'de oldukça başarılı sonuçlar verir. Bu tür etler, Airfryer’ın sıcak havayı eşit şekilde dolaştırma özelliğinden tam anlamıyla faydalanabilir. Ayrıca biftek pişirmek isteyenler de Airfryer’ı tercih edebilir ancak yine de boyut sınırlamaları ve düşük sıcaklıklar nedeniyle en iyi sonucu almak için dikkatli olunmalıdır. Çoğu Airfryer, yaklaşık 230°C'lik bir maksimum sıcaklığa ulaşabilir u da biftek gibi etler için biraz düşük bir sıcaklıktır.