AKP'nin Kocaeli İl Başkanlığı tarafından partililere gönderilen bir memnuniyet anketi, CHP'li belediyelere yönelik son dönemdeki operasyonları ve tutuklamaları sorgulayan sorularıyla tepki topladı. Anketteki soru, CHP'li belediye başkanlarının tutuklanmalarını doğru bulup bulmadıklarının sorulması, siyasi ve hukuki tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Tepkiler, anketin siyasi bir mühendislik amacı güttüğünü ve halkın iradesinin yok sayılmaya çalışıldığını belirten açıklamalarla büyüdü.

BELEDİYE BAŞKANLARININ TUTUKLANMASI SORULDU

Kocaeli AKP İl Başkanlığı tarafından üyelere gönderilen memnuniyet anketi, özellikle CHP'li belediyelere yönelik son zamanlardaki operasyonlara odaklanan bir soruyla dikkat çekti. Anketin içeriğinde, "Muhalefet partisi üyelerinin ihbar ve şikayetleriyle başlayan belediyelere yönelik, hırsızlık, irtikap davaları ve ilgili başkanların tutuklanması hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklinde bir soru yer aldı.

CHP ANKETE TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Özlem Ünal, anketin amacının, hükümetin yürüttüğü operasyonları meşrulaştırmak ve halkı yanıltmak olduğunu savundu. Ünal şu ifadeleri kullandı;

“AKP’nin, CHP’li belediyelere yönelik son dönemde yürüttüğü siyasi operasyonlar, sadece hukukun değil, halkın iradesinin de açıkça gaspıdır. Kocaeli AKP İl Başkanlığı tarafından hazırlanan ve parti üyelerine yöneltilen “anket” adı altındaki sorular, bu siyasi kumpaslara bir “meşruiyet zemini” oluşturma çabasından ibarettir. Belediye başkanlarımızı hedef alan yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet suçlamaları; hukuki bir sürecin değil, tamamen siyasi bir mühendisliğin parçasıdır. Henüz somut bir delil dahi ortada yokken, CHP’li belediye başkanlarının tutuklanması yönünde kamuoyu oluşturulmak istenmektedir. Bu soruları sorarak halkın aklıyla alay ediyorsunuz! Bu bir adalet arayışı değil, halkın oylarıyla seçilmiş yöneticilere karşı yapılmış bir darbe girişimidir. Şunu açıkça ifade ediyoruz: Hiçbir anket, halkın iradesini gasp etmenizi meşrulaştıramaz. Hiçbir kumpas, bu halkın vicdanında karşılık bulamaz. Adaleti ayaklar altına alarak yürüttüğünüz bu çürümüş siyaset, sizi er ya da geç tarihin karanlık sayfalarına gömecektir. Kendi parti üyelerinizin dahi içine sindiremediği bu adaletsizlik tiyatrosu, sadece sizi değil, devleti de yıpratmaktadır. Biz halkız, biz buradayız ve irademize sahip çıkıyoruz. Bu halk sizi affetmeyecek"

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı ise, ‘İktidarın organize bir kötülük içinde olduğunu gösteren en büyük kanıtlardan biri de bu ankettir’ diyerek tepkisini gösterdi Sarı, “Saraydan gelen talimatlarla şafak operasyonları düzenleniyor, fason iddialarla belediye başkanlarımız gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Kim bu belediye başkanları? Çoğu AKP'nin 5 sene öncesine kadar kalesi olan şehirlerin belediye başkanları. Bir taraftan da birileri halkı bu iftiralara ikna etmeye, nabız tutmaya çalışıyor. Şahin Talus'un  üyelere gönderdiği anket bunun en büyük ispatıdır. Oy kaybettiklerini yüzde 20'lere düştüklerini biliyoruz, onlar da biliyor. Halktan kopuk saray rejiminin sonu gelmiştir. Yılın başında ayrı Temmuz ayında ayrı iğneden ipliğe zam yapan AKP vatandaşlara zamlardan memnun musun diye sormuş mudur? Vatandaşın bireysel kredi ve kredi kartı borcu 4 trilyon 788 milyar lira.   Çiftçiler, 1 trilyon 30 milyar lira borç içinde. İcra dairelerinde bulunan dosya sayısı 5 milyon 121 bin TL olmuş. Hadi ekonominin altında ezilen millete gerçek soruları sordun mu Şahin bey? Bugün ahlak sınırlarını zorlayan bu anket yarın Şahin bey için ömür boyu utanılacak bir görüntü olacak. Torunları dahi ona soracak: Neden seçilmiş belediye başkanlarının yanında olmadın, neden demokrasinin yanında olmadın diye. Yarın bu millet yanında olanı da karşısında olanı da unutmayacaktır. Ancak herkes bilirki hatasında ısrar edeni ne millet ne tarih af eder." değerlendirmesini yaptı.