Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir dışına taşınarak boşatılan askeri alanlar için “yeşil alan” olacak demişti. Ancak, Milli Savunma Bakanlığı’ndan devralınan araziler yeşil alan yapılmak yerine konut rantına kurban ediliyor.

(AKP'li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay)
“YEŞİL ALAN OLACAK” DEDİĞİ ALANI KONUT İÇİN SATIYOR
Buna son örnek ise Konya’da yaşandı. Konya’nın Meram ilçesinde bulunan 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün (Havzan Ağır Bakım) bulunduğu askeri alan 2018 yılında yapılan protokolle Milli Savunma Bakanlığı'ndan AKP yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. O dönemde devirle ilgili açıklama yapan AKP'li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Havzan Ağır Bakım'ın 650 bin metrekarelik bölümünün şehir ve bölge parkı olacağını ve şehrin yeşil dokusuna büyük katkı sağlayacağını ifade etmişti. Altay ayrıca 2019 yılında yaptığı açıklamada ise Havzan Ağır Bakım'ın arazisine ‘Ağır Bakım Millet Bahçesi' yapılacağını duyurmuştu.
PARSEL PARSEL SATIYOR
Ancak aradan geçen 7 yılın ardından söz konusu arazide herhangi bir yeşil alan çalışması yapılmazken arazi konut yapımı için parsel parsel satılıyor.
21 Ekim tarihinde düzenlenen ihaleyle dev arazinin 66 bin 638 metrekarelik kısmı 3 milyar 502 milyon liraya Alya Meram Konut Yapı Kooperatifi’ne satıldı.
6 KATLI KONUTLAR YAPILACAK
AKP’li Belediye şimdi de eski askeri arazinin 67 bin 321 metrekarelik alanını da satmaya hazırlanıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre; söz konusu arazi için belirlenen muhammen bedel 3 milyar 555 milyon TL. Konut yapımı için satılacak olan araziye en çok 6 kat imar verildiği belirtilirken, haleye geçici 106 milyon 650 bin TL verilecek. Ödeme şekli 1 taksit peşin, kalanı 23 taksit şeklinde olacak. Dev satışın ihalesi, 23 Aralık 2025 tarihinde saat 15.00’te Horozluhan Mahallesi, Yeni İstanbul Caddesi (Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Binası) No:72/64 Selçuklu/KONYA adresindeki Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapılacak.