Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücreti 28 bin 75 TL olarak duyurmasının ardından gözler emekli maaşlarına yapılacak zam oranına çevrildi. 

Milyonlarca dar gelirli vatandaş bu yıl emekli aylıklarına 'refah payı' eklemesi yapılmasını beklerken, kesinleşen enflasyon oranı ise 3 Ocak'ta resmen belli olacak. 

AKP'ye yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük, emekli maaşlarına yapılacak zamma yönelik son kulis bilgilerini paylaşarak, emeklilere bir iyi bir de kötü haber verdi. 

'REFAH PAYI YOK, BÜYÜK ZAM TEMMUZ AYINDA'

Küçük, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranının enflasyon rakamıyla sınırlı tutulacağını belirterek, ocak ayı itibarıyla herhangi bir ek ödeme yapılmayacağını açıkladı. 

Emeklilerin beklediği ciddi zamların 2026 yılının temmuz ayında başlayacağını söyleyen Küçük, şu ifadeleri kullandı:

"Duyum yani kesin bilgi değil. Yılın ikinci yarısından itibaren yani 2026 Temmuz'dan itibaren hükümetin o yazın başlayarak emekli maaşlarına ciddi artışlar yapacağı yönünde. Yani yazın bir yapacak, 2027 başında bir yapacak diye bir duyumum var"

EMEKLİ ZAMMI YÜZDE 12,30 SEVİYESİNDE OLACAK 

Öte yandan yılın ikinci yarısında açıklanan 5 aylık enflasyon verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kesinleşen zam oranı yüzde 11,20 oldu. 

TÜİK tarafından 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 12,3 seviyesinde zam alması bekleniyor. Açıklanacak oran herhangi bir değişikliğe uğramadan Meclis'e sunulacak ve şu anda 16 bin 881 TL olan en düşük emekli maaşında enflasyon oranında artışa gidilecek.