MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısının ardından DEM Partili Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı İmralı Adası'na özel izinle giderek ziyaret etti. İmralı dönüşünde ilginç bir gelişme yaşandı. İlk ziyarette yer almamasına karşın Ahmet Türk İmralı heyetinin partilerle yaptığı görüşmelere katıldı.
DEM Parti milletvekili Cengiz Çandar Ahmet Türk'ün sürece dahil oluşu ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı.
"ÖCALAN İSTEMİŞ"
Çandar katıldığı Medyascope yayınında, "Devlet Bahçeli'nin ayın 22 Ekim'de yaptığı konuşmadan sonra oldu. Bugün İmralı heyetinin bir uzvu olarak Ahmet Türk ziyaretlerde bulunuyor. Bizzat Öcalan istemiş." dedi.
"DEVLET BARZANİ'YE SORMUŞ"
Çandar şu ifadeleri kullandı:
-Bir bilgi olarak söyleyeyim. Ahmet Türk, geçmişte Irak KDP’sine ve Mesut Barzani’ye eleştirilerde bulunmuştu.
-Öcalan, ziyaret sırasında ‘ Ahmet Türk Kürt toplumunda saygın bir isimdir, o da heyette olsun’ diye ısrarcı olunca, Türkiye Cumhuriyeti devleti Mesut Barzani’ye haber vermiş. Demiş ki ‘Ahmet Türk senin için böyle laflar etmişti, girsin mi heyete sen ne diyorsun?’ O da ‘Benim için söylediklerini biliyorum ama Kürt toplumunda karşılığı olan bir isimdir, benim için sakıncası yok’ manasında bir cevap vermiş.
Bu görüşmelerden sonra Ahmet Türk de İmralı heyetine katılmış
Ahmet Türk, Barzani için ne demişti?
2022 yılında Kızıltepe’de konuşan Türk, Barzani yönetimini Kürt halkına ihanet etmekle suçlamıştı:
“Biz bu ihaneti görüyoruz. Kim ki; kendi halkına ihanet eder o gün gelir bunun hesabını verecektir. O nedenle ben herkese şunu söylemek istiyorum. Kürt halkının birliğinin önüne çıkmayın. Karşısında durmayın. İyi biliyoruz ki; Güney halkı da Güney’in siyaseti de bugün bu saldırılara karşıdır. KDP’nin ihanetine karşıdırlar. Bu nedenle her yerde bu ihanete karşı çıkmalıyız.”