Edinilen bilgilere göre, dün akşam eski eşinin evine giden Recep Cengiz, Keçiören ilçesi Kuşcağız Mahallesi’ndeki evden önce kızı Azra Cengiz’i, ardından annesi Azize Cengiz’i yanına aldı. Cengiz, 35 ASA 769 plakalı hafif ticari araçta annesi ve kızını tabancayla vurarak öldürdü. Cansız bedenleri aracın bagajına koyan Cengiz’in, üzerlerini battaniyeyle örttüğü belirlendi.
Recep Cengiz, daha sonra aynı mahallede yaşayan ve boşanma sürecinde olduğu eşi Beyzanur Uçan Cengiz’in evine gitti. Kapının açılmaması ihtimaline karşı kask takarak kurye gibi davrandığı belirtilen Cengiz, kapıyı açan eşini tabancayla vurarak öldürdü. Ardından aynı silahla yaşamına son verdi. Olay sırasında Beyzanur Uçan Cengiz’in ilk evliliğinden olan iki çocuğunun da evde bulunduğu ve cinayetin çocukların gözü önünde işlendiği öğrenildi.
Öte yandan Recep Cengiz’in, olay öncesinde binadaki güvenlik kameralarına yakalanmamak için elektrik tesisatına zarar verdiği tespit edildi. Azra Cengiz’in cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu’nda tamamlanan otopsinin ardından ailesine teslim edilirken, Recep Cengiz, annesi ve eşinin otopsi işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Beyzanur Uçan Cengiz’in komşusu Nizamettin Karagöz, “Cezaevinden çıkmış. Beyzanur’la evliymiş ama boşanma aşamasındalarmış. Kapıyı açmıyormuş, başına gelecekleri biliyormuş. Kurye kılığına girerek eve girmiş. Çocukları kenara itip hiç konuşturmadan ateş etmiş” dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.