Olay, Afyonkarahisar-Dinar-Çay karayolunda meydana geldi. 17 Ağustos’ta etkili olan yağışın ardından yola dökülen kimyasal madde asfalt yüzeyinde köpürerek geniş bir alana yayıldı. Güzergâhtan geçen araçların lastikleriyle çevreye sıçrayan boya, araçların kaportalarında da reaksiyona neden oldu. Bazı araçların mor ve beyaz renklere bürünmesine yol açan boya, sürücülere zor anlar yaşattı.
BOYANIN TIR’DAN DÖKÜLDÜĞÜ BELİRLENDİ
Olayın ardından başlatılan incelemede, yola dökülen maddenin boya olduğu ve M.Ö. yönetimindeki TIR’dan döküldüğü tespit edildi. Sürücüye ilgili trafik kanunu kapsamında 3 bin lira para cezası uygulanırken, ehliyetine de 15 ceza puanı işlendi.

İKİ FİRMAYA 20,9 MİLYON LİRALIK CEZA
Yola dökülen boya nedeniyle çevre kirliliğine neden oldukları belirlenen iki firmaya da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından toplam 20 milyon 980 bin 602 TL idari yaptırım uygulandı.
GÜNLERCE YIKANDI ÇIKMADI
Boyalı yolun temizlenmesi için itfaiye ekipleri günler boyunca yıkama çalışması gerçekleştirdi. Tüm çabalara rağmen asfalt yüzeyindeki boya tamamen temizlenemedi. Bunun üzerine Karayolları ekipleri çalışma başlattı. İş makineleriyle yaklaşık 5 kilometrelik boyalı asfalt tabakası kazındı.
YOL YENİDEN ASFALTLANACAK
Kazıma işleminin tamamlanmasının ardından güzergâha ilerleyen günlerde yeniden asfalt serilmesi bekleniyor. Yaşanan olayın hem araçlarda hem de yol yüzeyinde yol açtığı hasarın boyutu ise yapılan çalışmalarla ortaya çıktı.