Tropikal iklimlerde yetişen Avokado, Japonya gibi ülkelerde zor bulunan meyveler arasında. Ülkede lüks tüketime giren avokadonun çekirdeği de Japonlar için önemli. Meyvenin kendisi yenildikten sonra çekirdeğini de değerlendiriyorlar. İşte şaşırtan nedeni

Genelde fazla tüketilmeyen avokado, Japonlar için önemli bir yer tutuyor. Ülkede az bulunduğu için lüks tüketim meyveleri arasında giren avokado, en pahalı ürünler arasında. Fakat Japonlar, bu meyvenin çekirdeğini de değerlendiriyor. Pek çok faydası olan avokadonun çekirdeği de toz haline getirilerek tüketiliyor.

TÜRKLER ÇÖPE ATIYOR

Genelde Türkler avokadonun çekirdeğini çöpe atarken, Japonlar toz haline getirip sağlık, güzellik alanında kullanıyor. 

İŞTE AVOKADO ÇEKİRDEĞİNİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Sağlık ve kozmetik alanında kullanılan avokadonun tozu, Japonlar için de değerli. Antioksidan özelliklerinden dolayı  hücre zarını yeniler ve yaşlanmayı durdurur. 

Yüksel lif oranından dolayı sindirim sistemine iyi gelen avokado çekirdeği, kabızlığı önler.

Bunların yanı sıra çay olarak tüketen Japonlar, avokado çekirdeğinin tozunu smoothie, yoğurt, salata veya çorba gibi gıdalara eklenerek tüketirler. Cilt maskesi ve peeling olarak da kullanılıyor. 

Avokado çekirdeğini önce kurutup daha sonra makineden toz haline getirebilirsiniz.