Gıda uzmanları avokadoların bozulmadan saklanabilmesi için iki önemli ipucu paylaştı. Uzmanlar, “Metal kapaklı bir kapta saklanan, ikiye bölünmüş bir avokado kesildikten sonra yaklaşık bir hafta taze kalabilir” dedi. Ancak bütün haldeki avokadolar için çok daha etkili bir yöntem önerdi:
“Eğer bütün avokadoları limonla birlikte buzdolabının sebzelik kısmında saklarsanız, satın aldığınız tarihten itibaren bir ay boyunca taze kalırlar.”
SEBZELİKTEKİ NEM TAZELİĞİ KORUYOR
Buzdolabının alt kısmındaki sebze çekmeceleri, daha nemli bir ortam sağladığı için taze meyve ve sebzelerin ömrünü uzatıyor. Uzmanlar, turunçgillerin saldığı etilen gazının, avokadoların bozulma sürecini yavaşlatarak uzun süre taze kalmasına yardımcı olduğunu belirtiyor.
OLGUNLAŞMAYAN AVOKADOLAR İÇİN PRATİK YÖNTEM
Eğer avokadonuz henüz olgunlaşmadıysa, olgunlaşmayı hızlandırmak da mümkün. Avokadoyu etilen yayan meyvelerle örneğin elma veya muzla birlikte kahverengi bir torbaya koymak gerekiyor. Bu yöntem sayesinde avokado çok daha kısa sürede yenmeye hazır hale geliyor.