Yunanistan'dan memleketi Tokat'a dönen 79 yaşındaki Zihni Cankurtaran, iddiaya göre üzerine kayıtlı gayrimenkulleri satması için oğlu Mustafa Cankurtaran’a vekalet verdi. Satış işlemlerinden elde edilen yüklü miktardaki paranın akıbeti, baba ve oğul arasında ölümcül bir tartışmanın fitilini ateşledi. Gözü dönen evlat, öz babasını balta ile katlederek dehşet saçtı.
Kokmasın Diye Kireçleyip Depoya Sakladı
Cinayetin ardından soğukkanlılığıyla dikkat çeken zanlı, cesedin kokup çevreye fark edilmesini engellemek için babasının bedenini kireçledi. Talihsiz adamın cansız bedenini, işletmeciliğini yaptığı sitenin yüzme havuzu deposuna gizleyen Cankurtaran, aylarca hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etti.
Polisin Titiz Takibi Vahşeti Aydınlattı
Olay, maktulün Almanya’da yaşayan kızı Süreyya Aksoy’un şüphelenerek emniyete başvurmasıyla gün yüzüne çıktı. Tokat polisinin kurduğu özel ekip, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarındaki tutarsızlıkları fark ederek teknik ve fiziki takip başlattı.
Yalan Beyanlar: Şüpheli, babasının aniden Yunanistan’a döndüğünü iddia ederek akrabalarını aylarca oyaladı.
Mal Kaçırma: Babasına ait aracı Ankara'da el altından satan zanlı, vicdan azabı duyduğu bazı kişisel eşyaları ise sakladı.
İtiraf Geldi: Gözaltına alınan Mustafa Cankurtaran, adliye girişinde basın mensuplarının sorularına soğukkanlılıkla "Evet, ben öldürdüm" yanıtını verdi.
9 Ocak'ta başlatılan operasyon kapsamında Mustafa Cankurtaran ile birlikte toplam 6 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mustafa Cankurtaran, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerden ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, geri kalanlar ifadelerinin ardından serbest kaldı.