Kararın uygulanması durumunda, adliye çalışanları tarafından yıllardır bakılan kedilerin dışarıya bırakılacağı ve güvenliklerinin tehlikeye gireceği belirtildi.
İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi üyesi Avukat Sena Şengün, yaptığı açıklamada, kedilerin yıllardır adliye yerleşkesinde güvenli bir ortamda yaşadığını ve veteriner desteği aldığını vurguladı.

Şengün, kararın hayvanların yaşam hakkını tehlikeye attığını belirterek, şunları söyledi:
“Aralarında ileri yaşta ve kronik rahatsızlıkları olan kediler var. Dışarıya bırakıldıklarında evin yolunu bulamayacak, kaybolacak veya ciddi şekilde zarar görebilecekler. Korunaklı bir beslenme alanı ve sahiplendirme süresi talebimiz reddedildi. Karar net: Kediler adliyeden çıkarılacak.”
Şengün, bu kararın hukuka, bilime ve vicdana aykırı olduğunu belirterek, hayvanların yaşam hakkının korunması gerektiğini vurguladı.
İstanbul Barosu, kamuoyunu destek olmaya çağırdı. Şengün, 9 Kasım Pazar günü saat 09.00’da Bakırköy Adliyesi önünde gerçekleştirilecek buluşmaya katılım çağrısı yaptı.