Bağışıklık sistemini koruması ve omega 3 takviyesi bakımından oldukça zengin olan balık mevsiminde tüketildiğinde sağlığa birçok fayda sağlıyor. Ekim ayının gelmesiyle birlikte palamut sıklıkla tüketilirken diğer balık türlerini hemen herkes severek tüketiyor. Balık her ne kadar fayda sağlasa da yanlış pişirildiğinde bütün faydalarının ortadan kalkacağını söyleyen uzmanlar hatta balığın vücuda aşırı zararlı hale geleceğini aktardı. 

Yüksek ısıda kızartılarak pişirilen balıkların besin değerinin azaldığını aktaran uzmanlar balık için en uygun pişirme yöntemlerinin buharda pişirme, haşlama ve ızgara olduğunu açıkladı. Bu yöntemler balığın sağlıklı bir şekilde tüketilmesini sağlarken yanlış yöntemlerle pişirildiğinde zehir kaynağı olmasına yol açabiliyor. 

İşte, balığın zehir saçmasına yol açan o yöntem:

FÜME BALIK

Füme balıklar, özellikle füme somon gibi lezzetli ürünler, pratiklikleri nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih ediliyor fakat bu ürünler ciddi sağlık riskleri taşıyabiliyor. Uzmanlar, füme balıkların listeriosis adlı bakteriyel enfeksiyona yol açabilecek zararlı bakteriler barındırabileceğini belirtirken bu bakterinin bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde, yaşlılarda, hamilelerde ve çocuklarda tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini aktardı. 

Bu enfeksiyon ise mide bulantısı, ishal ve ateş gibi belirtilerle başlayarak daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.