Ankara'nın Keçiören ilçesinde, Kurtarılmış Patiler Derneği barınağına ait 6 keçiden 3'ü çalındı. Sabah durumu fark eden dernek başkanı Berzan Özkan ve çalışanları, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde, daha önce barınakta çalışmış olan E.G. ve yanındaki 2 kişinin keçileri çaldığı tespit edildi.
Dernek, durumu polise bildirdi ve ardından E.G.'nin çalıştığı kasap dükkanına giderek, barınak çalışanları ile dükkan çalışanları arasında kavga çıktı. Kavga güvenlik kamerasına yansıdı.
KEÇİLERİ KESİLMİŞ HALDE BULDULAR
Polisin başlattığı soruşturma sonucunda, kasap dükkanında yapılan incelemede 2 keçinin kesilmiş, diğer bir keçinin ise gebe olduğu ve canlı olarak bulunduğu belirlendi. Kasap dükkanı sahibi S.S., personelleri S.B. ve E.G. gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
"KENDİLERİNİ HAYVANSEVER OLARAK TANITTILAR"
Kurtarılmış Patiler Derneği Başkanı Berzan Özkan, adliye önünde yaptığı açıklamada, barınakta 350 köpeğin bakıldığını ve keçilerin bir süre önce sahiplendirildiğini belirtti. Özkan, şüphelilerin daha önce hayvansever gibi davranarak güven kazandıklarını ve gece barınaklarına gelip hamile keçileri çaldıklarını söyledi. Özkan, "Kesilen hayvanlar ve çalınan hayvanlar tespit edildi. Ama ben bunun arkasını asla bırakmayacağım," diyerek tepki gösterdi.