İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını haberleştiren medya kuruluşlarına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalara tepkiler sürüyor. Basın Konseyi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
"GAZETECİLİK ANAYASAL BİR MESLEKTİR"
*Basın toplantısı düzenleyerek yargı mensuplarını eleştirmek suç olmadığı gibi basın toplantısında söylenenleri haberleştirmek de suç değildir. Cumhurbaşkanı dahil hiçbir devlet görevlisi eleştiriden muaf değildir.
*Türkiye’de gazetecilik yasal bir meslek olup meşruiyetini anayasadan, gücünü kamuoyundan almaktadır ancak iktidarı elinde bulunduranlar her vesileyle gazetecileri suçlu gibi görmek ve göstermek için elinden geleni yapmaktadır.
*Gün geçmiyor ki bir gazeteci gözaltına alınmasın veya hakkında soruşturma başlatılmasın. Biz kaçıncı kez söylediğimizi unuttuk ama yine tekrarlayalım.
*Gazetecilik anayasal bir meslektir. Görevi kamuoyunu aydınlatmaktır. Yayın yasakları getirerek, habercileri hapse atarak karanlık bir ülke yaratma sevdası eninde sonunda boşa gidecektir.”