Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan balık sağlık açısından oldukça faydalı bir besin. Ama bazı türleri var ki vücudunuza zehir depoluyor. Yüksek oranda cıvaya sahip bu balıklar çok fazla toksin barındırıyor.

Artı49'un haberine göre; Kış aylarının sevilen besin kaynağı balığı tüketirken 9 türden uzak durun. Yüksek toksin içeren bu balık türleri resmen cıva deposu. Çoğumuzun mutfağından eksik olmayan bu balıkların zararı da oldukça fazla.

Avrupa Gıda Güvenliği, hem sağlık hem bu türlerin nesli bakamından bu 9 balığı 'evinize dahi sokmayın' uyarısında bulunuyor.

İşte içerisinde yüksek oranda cıva ve toskin barındıran balık türleri...

Orkinos kral uskumru, kılıç balığı ve köpek balığı, yılan balığı, çipura, mezgit ve Alaska mezgiti, tatlı su levreği, somon. Bu balık türleri hem cıva bakımında yüksek hem türleri tükenmek üzere olduğu için avlanmaya uygun değil.