Türkiye'de özel sektör şirketleri, çalışanlarının aile içi sorumluluklarını daha dengeli bir şekilde paylaşmalarına destek olmak amacıyla babalık izni sürelerini artırmaya başladı.

4857 sayılı İş Kanunu'na göre 5 gün olan babalık izni, bazı firmalar tarafından çok daha uzun sürelerle uygulanıyor. Bu uygulamaya geçen şirketler, bu uygulamalarla çalışanlarının yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

PO BABALIK İZNİNİ ARTIRDI

Geçtiğimiz hafta Petrol Ofisi Grubu, 5 gün olan babalık iznini kendi bünyesinde 15 iş gününe çıkarttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar sektörlerinin geleneksel lideri Petrol Ofisi Grubu, çalışanlarının yaşam kalitesini artırma ve aile içi sorumlulukların eşit şekilde paylaşılmasını destekleme konusundaki kararlılığını bir adım daha ileriye taşıdı.

ING'DEN AÇIKLAMA

ING Türkiye de aynı şekilde esnek ve yenilikçi insan kaynakları yaklaşımını sürdürerek babalık iznini 8 haftaya çıkardı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, yeni baba olan çalışanlar artık ilk 4 hafta aralıksız olarak izin kullanabiliyor, kalan 4 haftayı ise bebeği 18 aylık olana kadar esnek bir şekilde planlayabiliyor. 

Konu ilgili bilgilendirme yapan Türkiye İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hale Ökmen Ataklı, esnek ve yenilikçi uygulamaları ile çalışanlarının iş ve özel yaşam dengesini sağlamalarına destek olmayı amaçladıklarını belirtti.

SON BİR YILDA PEK ÇOK ŞİRKET ARTIRDI

Geçtiğimiz aylarda gıda firması Barilla, yeni Küresel Doğum İzni Kurumsal Politikası ile babaların da annelere tam destek vermesi için 12 haftalık ücretli babalık izni tanımlıyor.

Shell de geçtiğimiz yıl yeni baba olan çalışanlarına 8 haftalık ücretli Ebeveyn İzni hakkını sunmaya başlamıştı. Aynı şekilde Nestle de babalık iznini 5 haftaya çıkarmıştı..

Geçtiğimiz ay ise Sodexo da babalık iznini 5 günden 10 güne çıkarmıştı.